X-Porten på Hundested havn har besøg af seks kreative kunstnere i efterårsferien

X-Porten på Hundested havn har besøg af seks kreative kunstnere i efterårsferien

Mød seks kreative kunstnere

Kunst X-Porten på Hundested Havn byder i hele efterårsferien på seks kunstnere, der på hver deres måde bruger rummet, naturen, livet og farverne i som inspirationskilde i udøvelsen af deres kunst.

De seks kunstnere er Helge Voldbjerg som bruger styrken og mangfoldigheden i det rustfri stål til at udtrykke bl. a. kroppens mange bevægelser i flotte skulpturer og relieffer.

Frýbjørg Kruse er fra Færøerne, og derfor stærkt og følelsesmæssigt inspireret af det færøske landskab i sine malerier, men hvor den flade, danske landskabsstruktur er ved at trænger sig på.

Lissi Andersen har altid tegnet og malet og bruger farvernes spil som inspiration i sine malerier, og hvor glaskunstens farver også spiller ind i hendes smukke glasværker.

Farvernes kraft og harmoni

Kirsten Winther er også inspireret af landskabet i både Danmark og udlandet, og bruger farvernes kraft og harmoni i sine store og rent abstrakte malerier.

Gudich Carlsen er ligeledes inspireret af naturen, men hvor rummets farver og blomsternes livscyklus gennem året er den største inspirationskilde i hendes malerier.

Torden Nielsen har haft leret som følgesvend gennem små 40 år, og er kendt skulptør og RAKU-keramiker. Han er også kendt for sin flotte brugskunst i stentøj og er en sand kunstner inden for sit felt.

X-porten vil være åbent hver dag fra 13.- 21. okt. kl. 11-17.

Publiceret 08 October 2018 00:00