Gitte-Lone Reichgrüber udstiller frem til 30. september malerier på biblioteket i Frederiksværk. Foto: Kim Larsen.

Gitte-Lone Reichgrüber udstiller frem til 30. september malerier på biblioteket i Frederiksværk. Foto: Kim Larsen.

Debuterer med 54 billeder

UDSTILLING Gitte-Lone Reichgrüber, Frederiksværk, har gennem sine 26 år som socialpædagog brugt sin glæde for farver og former som et pædagogisk redskab i sit arbejde med mange 'svage' borgere.

"Det har for mig været en dejlig måde at skabe kontakt, fællesskab og videregive mine medmennesker en følelse af værdi og selvværd," fortæller hun.

Men det er først indenfor det seneste år, hun for alvor har kastet sig ud i 'arbejdet' som kunstner:

"Jeg bliver inspireret af næsten hvad som helst; et mønster, en bygning, et træ, et foto, en madopskrift, min hund, og andres kunst - men først og fremmest af farvesammensætninger."

"Med acryl og oliemaling, tusch, spraymaling og lak bevæger jeg mig rundt i alskens metoder og farvekompositioner, afhængig af øjeblikkets stemning og inspiration."

"Livet er en kompliceret størrelse fuld af modsætninger og dilemmaer - i medgang og modgang. Det er min hensigt at vise skævheden, udtrykke orden og uorden i kaos, ofte gennem æstetisk naivitet - med et srejf af humor, eller sorg. Jeg tilstræber at vise, at alt er ét, da alt er forbundet og i bevægelse. Som livet selv," fortæller hun.

Frem til 30. september kan man på biblioteket i Frederiksværk se en udstilling af 54 malerier af Gitte-Lone Reichgrüber - det er hendes debutudstilling.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 19 September 2018 11:36