Legeskibets sommertogt lægger vandvejen forbi Hundested

Legeskibets sommertogt lægger vandvejen forbi Hundested

Legeskibet besøger Hundested

Ligger til kaj ved Nordmolen i dagene 11. -15. september

Åbent Skib Legeskibet er midt i sit fjerde sommertogt, som igen i år bringer leg og bevægelsesglæde til de danske havnebyer - heriblandt Hundested som besøges for anden gang.

Legeskibet lagde første gang vandvejen forbi Hundested i 2016, og i dagene 11. -15. september lægger skibet til kaj ved Nordmolen.

De fire første dage fra tirsdag til fredag er Legeskibet centrum for skoleforløb for kommunens skoleelever med legeundervisning ved skibet og workshops i skraldekunst, landart, maleri og fotomaraton på Hundested Havn, planlagt af skolerne selv, med fokus på de praktiske og musiske fag. Alle kommunens 5. og 6.klasses-elever får en oplevelsesrig dag på havnen.

Det gode ungeliv

Onsdag er der budt ind til Visionssejlads med fokus på Det Gode Ungeliv i Halsnæs. Her deltager unge fra Ungerådet, Det Fælles Elevråd i Halsnæs og voksne, der arbejder med at skabe gode rammer og muligheder for de unge i kommunen. Herunder bestyrelsen fra Unge- og Kulturcentret og repræsentanter for kulturinstitutionerne samt idræts- og erhvervsområdet.

Hver eftermiddag fra tirsdag til fredag er legeområdet på havnen åbent for alle mellem 15-17. Her kan man prøve alt fra maritimt inspirerede fælleslege og fællesdans, kaste og kamplege, sømands-crossFit, nye og gamle bordspil samt meget, meget mere.

Legematroser og landkrabber

Det hele kulminerer lørdag den 15. september, hvor alle børn og voksne kan besøge Hundested Havn og lege igennem på de mange legeredskaber. Legematroserne sætter legen i gang, og der er noget for både små og store sømænd og landkrabber.

Legene finder sted på kajen, men selve skibet er også åbent for besøg denne dag, så du kan se, hvordan det er at bo i det flotte sejlskib Halmø. Dagen byder også på kreative oplevelser, hvor du blandt andet kan opleve en udstilling lavet af genbrugsmaterialer og bygge din egen skrot-robot sammen med en lokal kunstner. Desuden optræder Klovnen Tapé, der både tryller, jonglerer og musicere til stor fornøjelse for tilskuere i alle aldre.

Publiceret 10 September 2018 00:00