Omkring 200 spejdere dyster i den 60. udgave af Sct. Georgsløbet på Frydenborg Spejdercenter

Omkring 200 spejdere dyster i den 60. udgave af Sct. Georgsløbet på Frydenborg Spejdercenter

Sct.Georgsløb med vikingetema

200 spejdere sætter hinanden stævne i weekenden

Af
Thomas Quvang

Spejderliv Frydenborg Spejdercenter i Hillerød danner rammen om dette års Sct. Georgsløb som afvikles i weekenden den 7. -9. september.

Her dyster spejdere fra hele Halsnæs mod spejdere fra Frederikssund, Jægerspris, Slangerup, Annisse, Ramløse, Helsinge og Skævinge.

Det er Sct. Georgs Gilderne i Frederiksværk og Frederikssund, der igen står for årets Sct. Georgsløbs dyst, som i år fejrer jubilæum, det er 60. gang at det afvikles.

Der forventes op imod 200 blå og grønne spejdere til dette traditionsrige arrangement, hvor der dystes i fire aldersklasser. Her kæmper spejderne om trofæer i bøffelhorn, elggevir, kronhjort og rådyrgevir.

Tophemmelige opgaver

Temaet til årets Sct. Georgsløb er inspireret af vikingerne fra Frederikssund, og i den forbindelse har de deltagende spejderpatruljer hjemmefra lavet en vikingehjelm som skal bæres ved selve løbet lørdag.

Og til selve løbet er der lavet ti forskellige vikingeposter som spejderne skal besøge og løse en masse forskellige og spændende opgaver. Det er selvfølgelig tophemmeligt, hvad spejderne skal løse af opgaver, men fra arrangørernes side røbes det, at vikingetemaet, det kommer til at gå igen.

Udover selve løbet om lørdagen, bliver der tale om en superspændende weekend for deltagerne. De ældste spejdere overnatter to gange og de yngste snupper en enkelt overnatning på Frydenborg Spejdercenter, hvor hver patrulje får tildelt en lejrplads, hvor deres telte opstilles og hvor spejderlivet udleves.

Publiceret 03 September 2018 00:00