Trio Con Brio.

Trio Con Brio

Halvvejs i musikfestival

MUSIKFESTIVAL Sommerens kammermusikfestival i Gjethuset er nu cirka halvvejs. I den næste uges tid har du mulighed for at høre:

Torsdag 19/7 kl. 20

Trio con Brio blev dannet af de to koreanske søstre Soo-Jin og Soo-Kyung Hong og den danske pianist Jens Elvekjær i Wien i 1999.

Trioen har fejret triumfer verden i koncertsale og på festivaler i Europa, Nordamerika og Asien.

Det er altid spændende, når Trio con Brio inviterer nogle af deres musikalske kolleger. I år er det den russiske violinist Alissa Margulis, der i en ung alder allerede et af de store navne på den internationale musikscene, samt den franske bratschist Lise Berthaud, som er et af de helt store navne på sit instrument.

Ars Nova.

Ars Nova.

Fredag 20/7 kl. 17

ARS NOVA Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler. Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 er den anerkendte engelske dirigent Sir Paul Hillier.

Ensemblet har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden.

Kottos-kvartetten.

Kottos-kvartetten.

Lørdag 21/7 kl. 13

De fire medlemme af Kottos, Josefine Opsahl (cello), Pernille Petersen (blokfløjte), Christos Farmakis (bouzuki) og Bjarke Mogensen (accordeon), mødte hinanden på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har siden samarbejdet i adskillige klassiske konstellationer.

I 2013 dannede de Kottos, for her at dele deres passion for folkemusik og en mere alternativ lyd. Repertoiret er folkemusik, ny musik såvel som helt tidlig klassisk musik, samt improvisation. Ved denne lejlighed spiller de egne numre samt en række arrangementer af klassiske komponisters værker.

Van Kuijk.

Van Kuijk.

Mandag 23/7 kl. 20

Van Kuijk Quartet er fransk og består af Nicolas van Kuijk (violin), Sylvain Favre-Bulle (violin), Emmanuel Francois (bratsch) og Francois Robin (cello)

Nicolas dannede Quatuor Van Kuijk i 2012, og i løbet af kort tid vakte den international anerkendelse, og med al den ungdommelige energi intakt har de fire medlemmer rejst land og rige rundt for at deltage i en imponerende mængde kammermusikarrangementer.

Publiceret 19 July 2018 09:07