Film med lokalt islæt i Kino

Se eller gense 'Mens vi lever' og 'Den sidste pæl'

Af
Thomas Quvang

Biograf Hundested Kino blænder i denne måned op for to populære film, begge med lokalt islæt.

'Mens vi lever' er en dansk film fra 2017. Filmen er skrevet, instrueret og produceret af brødrene Mehdi, Milad og Misam Avaz, og den fik meget fine anmeldelser ved premieren for et halvt års tid siden. Den fint og følsomt fortalte historie bygger på nogle virkelige begivenheder, og filmen giver løfter om flere gode film fra de talentfulde brødre. Fine præstationer af unge skuespillere som Sebastian Jessen og Julie Christiansen bakkes op af gode og rutinerede kræfter som Nicolas Bro og Charlotte Munck.

Det meste af den gribende historie foregår og er optaget i Helsinge og Hirtshals, men også havneområdet i Hundested får en plads i filmen.

Filmen er inspireret af virkelige begivenheder. Her følges fire mennesker, hvis skæbner flettes ind i hinanden på forskellige måder. Filmen har et par stærke scener og vurderes til at være uegnet for børn under 11 år.

Mens vi lever, som spilles i Hundested Kino onsdag den 13. juni og onsdag den 27. juni kl. 19.30, kan der købes billetter til forud på Billetto/dk eller i Hundested Kino en time før forestillingerne.

Den sidste pæl

Filmen var udsolgt til fire forevisninger tidligere på året. Nu er det muligt for dem, som ikke nåede det den gang – og for dem, som vil gense denne skønne film fra lokalområdet.

”Nogle lever af at fiske, andre lever for at fiske. Min far hørte nok til de sidstnævnte” siger Hundesteds troubadour Hans Christian Larsen, der har lavet en seværdig film om faderen Hans Peter Larsen og makkeren Søren Malthe Hjort, der var nogle af de sidste bundgarnsfiskere, som kunne leve af erhvervet. Det blev udført ved håndkraft uden de store hjælpemidler. Til gengæld var det et frit arbejde i pagt med elementerne.

Hans Peter Larsen startede som bundgarnsfisker i Hundested i 1949 og stoppede først ved udgangen af 1995. HC fulgte faderen og hans makker med kameraet et helt år, og disse optagelser er nu blevet til en film med hjælp af Hans Christians sønner Andreas og Linus, der har bidraget med redigering og musik. HC Valdemar (hans kunstnernavn) fortæller med filmen Den sidste Pæl et vigtigt kapitel i historien om fiskeriet i Hundested. Det sker i og med respekt for faderen og den tids fiskere.

Filmen vises onsdag, den 20. juni 2018 kl. 19:30

Billetter sælges i Hundested Kino lørdag den 9. juni fra kl. 10.00 til kl. 12.00 - og onsdag den 13. juni kl. 16.00 til kl. 18.00 – ikke solgte billetter sælges i Kino fra en time før forestillingen.

Publiceret 04 June 2018 00:00