B-siden skaber med deres lyrik en spøjs og eventyrlig, pendant til virkelighedens verden, med konger, hemmeligheder og eventyr.

B-siden skaber med deres lyrik en spøjs og eventyrlig, pendant til virkelighedens verden, med konger, hemmeligheder og eventyr.

Byfest under åben himmel

Musik, gøgl og gak i Gjethusets gårdhave i forlængelse af Kanonfredag

Af
Thomas Quvang

GÅRDHAVEKONCERT Der er lagt op til en festlig aften når Gjethuset byder velkommen til sommerfest under åben himmel fredag den 29. juni. I år er der lagt op til en sjov aften i gårdhaven. Der er lidt mindre plads end vanligt, men der er ikke sparet på de festlige indslag og Gjethuset er i fuld gang med at planlægge indretningen af koncertpladsen. Publikum kan i år forvente mere fest og mere fokus på stemning og leg. Der bl.a. købt ind til det populære spil beerpong. Derudover har Gjethuset til lejligheden indført en pose-garderobe, Så har man gjort brug af alle de mange tilbud til kanonfredag i gågaden, så kan man få opbevaret sine varer under gårdkoncerten, hvor Gasoline og B-siden spiller.

Kanonfredagen forlænges

Ulrik Münster-Swendsen, administrativ og kunstneriske leder i Gjethuset fortæller om koncerten og det nye koncept: ”I samarbejde med handelsstadsforeningen lancerer vi et, for Gjethuset, nyt koncept, nemlig Gårdkoncerten. Vi skaber en begivenhed som forlænger Kanonfredag med koncert, øltelt og beerpong-borde, indkøbsposeparkering osv. Festen er for alle og foregår i gården foran Gjethuset og jeg er sikker på, at det bliver en fed aften og måske startskudet for en ny tradition”. “Vi har sat en billetpris som er overkommelig for at kunne tiltrække så mange gæster som muligt, dog har vi en begrænsning på 1200 gæster på den nye plads. Jeg glæder mig helt vildt til Gårdkoncerten på Kanonfredag og jeg håber folk invitere en nabo, en ven eller en kæreste med, for så skal det nok blive en super aften”, siger Ulrik Münster-Swendsen.

Upcoming band

Som tidligere skrevet i Halsnæs Avis var bandet Gasoline der første navn der blev landet til sommerens gårdkoncert. Gasoline får nu følgeskab af bandet B-siden, valgt af Gjethuset’s Vicetalents. Gjethuset har siden efteråret 2017, kørt et talentforløb for unge, der gerne vil lære at arrangere koncerter - Vicetalents. De unge har fået lov til også at booke et band til dette års gårdkoncert og har landet et af tidens upcoming og talentfulde band - B-siden. B-siden er en pop-kvartet, som spiller dansk folkelig musik med glade, gennemtænkte og kreative tekster. De kendes bedst for deres debutalbum ’Eventyret Begynder’ og mere end 30 koncerter i Roskilde og omegn, heriblandt supportgigs for både Katinka og Hjalmer. På scenen skaber de fire gutter sammen en hyggelig atmosfære, som spiller sammen med tilskueren.

Publiceret 25 May 2018 00:00