Den nye HMS-bestyrelsen: Bagerst fra venstre: Ivan Jensen, Steffen Lunn, Erik Pallensen og Rasmus Rude. Forrest fra venstre: Erik Hauch, Dan Rylinger og Pieter Raunwe.

Den nye HMS-bestyrelsen: Bagerst fra venstre: Ivan Jensen, Steffen Lunn, Erik Pallensen og Rasmus Rude. Forrest fra venstre: Erik Hauch, Dan Rylinger og Pieter Raunwe.

HMS-Hundested indbyder til ny sæson til på vandet

Ny bestyrelse i Hundested Motor & Sejlbådsklub sætter gang i en række nye initiativer

SEJLSÆSON Nu starter sejlsæsonen, og i Hundested Motor og Sejlbådsklub kommer der for alvor gang i sagerne. Ingen kan længere huske hvad finanskrisen var for noget, og i klubben kan man mærke at der er en stigende interesse for at komme på havet. Klubben har fået en næsten helt ny bestyrelse der har planer om at sætte gang i en lang række nye initiativer samtidig med at man holder fast i de gamle. Det nye er bl.a. at medlemmerne vil få mulighed for at erhverve speedbådskort, duelighedsbevis og VHF radio certifikat til en lav medlemspris. Man arbejder også på at udvikle nye spændende tursejladser og foredragsaftener, allerede med start fra efteråret. Den nye ledelse af klubben bygger på tidligere bestyrelsers og mange frivilliges solide arbejde der har betydet, at klubben i dag har en sund økonomi, og mange veletablerede arrangementer. Det er blandt andet den fælles pinsetur med sociale arrangementer, grillaftener, Banko, kapsejladser – bl.a. den årlige kapsejlads Hesselø Rundt. Klubben deltager naturligvis også i Sildens Dag på Hundested Havn.

Tryg og hyggelig base

På et område skiller Hundested Motor og Sejlbådsklub sig ud fra de fleste sejlerklubber, understreger den nye formand Dan Rylinger. “Vi er i Hundested Motor og Sejlbådsklub af den holdning, at det ikke er måden vi kommer ud på vandet der er det altafgørende. Vi elsker at være på hav og fjord. Hvilket fartøj det så lige foregår i bliver der ikke fokuseret særlig meget på i klubben. Vi er ikke ’frelste’ kapsejlere eller yachtskippere og her kan alle finde en tryg og hyggelig social base hvor de kan udveksle erfaringer og hente viden uanset hvilket fartøj de måtte ønske at sejle med” Siger Dan Rylinger.

En klub for alle der har lyst til at sejle

Man behøver ikke være bosiddende i Hundested eller have båd på havnen, klubben er for alle der har lyst til at sejle. Klubhuset ligger direkte i centrum af en af Danmarks i særklasse mest dynamiske havne. Fra det hyggelige klublokale er der udsigt over havnen, man kan spille billard, slappe af, læse et bådblad, købe lidt at drikke til klubpris, snakke med de andre i klubben og få vigtige informationer. Klubben har også nogle store festlokaler for op til 80 personer med en super beliggenhed direkte ud til havnebassinet og børnenes ’klap en fisk’ bassin. Lokalerne udlejes ganske favorabelt til medlemmerne. På oplægspladsen for bådene i vinterhalvåret har sejlklubben en ’filial’, hvor man kan få masser af gode råd, låne diverse værktøj og købe drikkevarer. I sommerens løb vil der blive arrangeret ’sejl med dage’, hvor man uden nogen form for erfaring kan blive skrevet op og komme på en sejltur med medlemmerne i deres egne fartøjer. Hvad og hvornår kan ses på klubbens hjemmeside ( hms-hundested.dk/ ), der i øvrigt er ved at blive moderniseret.

Publiceret 22 April 2018 00:00