Rundtur med 300 år gammel historie

TIDSREJSE Hvordan har de mange små, klondike-agtige huse på det gamle Krudtværksområde i grunden været anvendt, da der lå en krudtfremstillingsfabrik på området? Det, og meget andet, kan du nu få svar på, når Halsnæs Kulturelt Samråd inviterer alle interesserede med på en rundtur på Krudtværksområdet søndag den 17. september 2017 kl 10-14.

Kanoner, kugler og krudt

I samarbejde med Industrimuseet Frederiks Værk har Kulturelt Samråd tilrettelagt en tidsrejse, som starter for 300 år siden, da det store kanalbyggeri blev påbegyndt. Vandet fra Arresøen blev en energikilde, som skabte fundamentet for Danmarks første industriby, hvor der blev støbt kanoner og kugler og lavet sortkrudt. Historiefortæller er Frank Allan Rasmussen, leder af museerne i Halsnæs Industrimuseet Frederiks Værk og Knud Rasmussens Hus. Deltagerne mødes ved Krudtværksmuseet, hvor turen starter med en kort rundvisning på måske det eneste sted i hele verden, hvor man stadig kan se, hvorledes produktionen af sortkrudt foregik, som for et par hundrede år siden. Herefter vandres der rundt på hele det store tidligere produktionsområde, der nu er det unikke og særegne foreningssted på Krudtværksområdet. Der gøres ophold ved de forskellige huse og der orienters om deres tidligere funktion og historie.

Historisk fortælling

Foreningsmedlemmer, som har lokale på området, får her en enestående chance for at blive lidt klogere på deres tilholdssted, og kan få den historiske fortælling, som mange har savnet, og gerne vil formidle videre til f.eks. nye medlemmer eller gæster. Arrangørerne håber naturligvis også, at foreninger, som er begunstiget med lån af et hus på Krudtværksområdet, på denne dag vil være velvillige til at tage imod rundturens deltagere, som også gerne vil se indenfor. Den ca. to timer lange rundtur ender i Salpetermagasinet, hvor Kulturelt Samråd byder på en sandwich og lidt drikkelse. Her fuldendes fortællingen om Krudtværksområdet med et kig ind i fremtiden, når alle får at høre om det nye UKC, det kommende Unge- Kulturcenter, som etableres i den gamle brandstation.

Tilmelding

Under og efter frokosten er der lejlighed til at få talt med hinanden om de foreningsmæssige muligheder og udfordringer som foreningerne i Kulturelt Samråd står med i 2017 og fremover. Af hensyn til traktementet vil Kulturelt Samråd sætte stor pris på en tilmelding til arrangementet, hvilket kan ske til mailadressen halsnaeskultur@mail.dk eller tlf.nr 47 72 06 43 i kontorets åbningstid.

Publiceret 10 September 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV