Kunstsamling med vokseværk

European Art Museum fejrede for nylig et års fødselsdag

Af
Thomas Quvang

FØDSELSDAG For 1½ år siden lukkede kunstneren Leif Nielsen Galleri GAL og pensionerede sig selv som kunstner. Et ½ år efter åbnede han til manges overraskelse European Art Museum i de ledige lokaler i Vinderød. Flere spåede projektet en meget kort levetid. Det lille, nok Danmarks mindste internationale kunstmuseum, har overlever sit første år og kunstsamlingen har vokset sig op på 140 kunstværker, med kunstnere fra bl.a. Danmark, Frankrig, Italien, Norge, Rusland, og Østrig.

Champagne og ’snitter’

Sidste lørdag blev de tilrejsende kunstnere bud velkommen til både Danmark og Frederiksværk, med en lille reception på rådhuset. Borgmester Steen Hasselriis tog imod kunstnerne på rådhuset, hvor han på engelsk naturligvis, fortalte om byens historie fra begyndelsen til nu. Herefter gik turen til Vinderød, hvor der var indbudt til reception med fransk champagne og små danske smørrebrøds-snitter. Eftermiddagen bød desuden også på musikalsk underholdning. Henning Friis indledte med at blæse Eurovisions Mars og Kenny Gates underholdt selskabet med sine populærere sang numre understøtte af sin guitar.

Glad og ydmyg

En tilfreds Leif Nielsen fortæller: ”Alt gik planmæssigt, hvilket jeg naturligvis meget glad for. Jeg er glad, men også ydmyg over for, at så mange europæiske kunstnere bakker op om projektet og viser mig så stor tillid”. Det er fjerde år i træk med kunstnerisk besøg fra udlandet. I 2014 og 15 var der Europæisk kunstsession i Galleri GAL og i 2016 åbnede stedet som European Art Museum og her 2017 er der kommet flere kunstnere med, i det lille hus, med de store ambitioner. “Det er min faste overbevisning, at kunst og kultur er gjort af det stof der genererer oplevelser, omtale og økonomi. Byens gæster sover og spiser her og de tager forhåbentlig hjem med en god oplevelse. Det er det element der er med til at bære respekten og forståelsen for andre nationale kulturer ind i fremtiden”, slutter Leif Nielsen.

Publiceret 09 September 2017 09:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV