Store badedag i Liseleje

Skoleferien skydes i gang med festligt arrangement på stranden

Af
Thomas Quvang

BADEDAG ’Vennerne, Team Lise’Lege’ og Kystlivredningstjenesten står som vært for Store Badedag i Liseleje fredag den 30. juni med start kl. 16.45. Badedagen blev startet op sidste sommer, hvor initiativgruppen fik en udfordring fra Hornbæk om, at få så mange som muligt i bølgen blå samtidig. I år skydes skoleferien så i gang med et lignende arrangement. Festen starter ved turistkontoret, hvor Moritah spiller dejlig jazz musik. Her deles røde klovnenæser og armbånd ud så det er muligt at tælle deltagerne.

Gammel tradition

Omkring kl 17 kommer redningshelikopteren og laver en lille redningsdemonstration og hoister en præmie ned til bedste havgud/havgudinde. Dette er en genoptagelse af en gammel tradition fra Liselejefesten i halvtredserne, hvor Kong Neptun kom sejlende ind med sine Najader. Arrangørerne håber, at rigtig mange vil være kreative og ’dresse’ op til lejligheden. Om det er Havfruer, søkøer og havhingste, eller genoplivning af de gamle stribede badedragt - alle har en chance for at vinde de flotte præmier.

Paddle boards og beach-volley

Kl. CA 17.15 bliver snoren klippet og alle går vandet på engang. Målet er at nå sidste års samlede antal på 301 badegæster. Når alle har været i vandet starter forskellige lege. Kystlivredningstjensten kommer med stand up paddle boards og store familie SUP boards og hvis vejret er till det det sætter de en beach-volley bane op. Der vil på dagen komme 50-60 nordsjællandske livreddere som skal have overrakt præmien for at vinde årets sportslivreddere for hold, samt flere individuelle vindere. I den forbindelse vil alle kunne prøve kræfter med livredningsfaget i en livredningskonkurrence hvor almindelige folk kan prøve kræfter med de rigtige livreddere gennem syv forskellige tekniske og taktiske øvelser. Havsvømning Karna Vinter kommer med en gruppe havsvømmere så de der er gode svømmere og vil prøve kræfter med havsvømning, kan få instruktion i anvendelsen af de orange bøjer. Medbring eventuelt våddragt. Kl 18 er der Præmieoverrækkelse til bedste livreddere og til flotteste havgud og havgudinde. Der er Musik ved turistkontoret til kl 19, hvorefter restauranterne i byen vil servere lækre badedags menuer.

Publiceret 18 June 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV