Tilførsel af nye arbejdspladser vil få indflydelse på bl.a. handelslivet og tilflytning, lyder det. Arkvfoto
Tilførsel af nye arbejdspladser vil få indflydelse på bl.a. handelslivet og tilflytning, lyder det. Arkvfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Krydser fingre for nye arbejdspladser i Halsnæs


UDFLYTNING  I denne måned udmelder regeringen hvilke kommuner, der får statslige arbejdspladser tilført i forbindelse med udflytning.

Bygningsstyrelsen og Styrelsen for institutioner og Uddannelsesstøtte er allerede blevet nævnt som muligheder for Halsnæs' vedkommende.

Eksborgmester Steen Hasselriis (V) har været i kontakt med sine partifæller på Christiansborg og krydser fingre for, at der kommer statslige arbejdspladser til Halsnæs.

"Intet er givet på forhånd, men vi har da lov at drømme, indtil meldingen kommer her i januar. Det vil få stor betydning for vores kommune, hvis der flyttes for eksempel 100 statslige arbejdspladser her til Halsnæs. Det vil skabe noget øget omsætning i forretningsliv og servicevirksomheder, på sigt måske også flere tilflyttere, hvis eller når medarbejderne vælger at bosætte sig her," lyder det fra Steen Hasselriis.

Der er opbakning fra Christiansborg: "Halsnæs Kommune har brug for flere lokale arbejdspladser. Og jeg støtter op om, at turen går til Halsnæs, når regeringen tager næste skridt i udflytningen af statslige arbejdspladser," fortæller folketingsmedlem og beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V).

Han mener, at flere konkrete muligheder kunne være i spil for Halsnæs kommune, f.eks. Bygningsstyrelsen, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte eller områder inden for landbrug, fødevarer, fiskeri, natur og miljø: "Ja, listen over arbejdspladser er lige så lang som argumenterne for at flytte dem hertil." /an

LÆS OGSÅ: HALSNÆS ER OPLAGT FOR STATSLIGE ARBEJDSPLADSER

 

 


Publiceret: 09. Januar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis