Simon dirigerer de fire musikere fra Copenhagen Phil. Privat foto.
Simon dirigerer de fire musikere fra Copenhagen Phil. Privat foto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Klassisk musik i børnehøjde


FOLKESKOLE Eleverne i 1.b og 2.b på Magleblikskolen havde i sidste uge en noget anderledes musiktime. Midt i musiklokalet, hvor de selv plejer at danse, synge og spille, stod fire professionelle musikere fra Copenhagen Phil med violin, bratsch, tværfløjte og kontrabas.

Børnene blev grebet af musikken og fulgte interesseret med i musikernes fortællinger om deres instrumenter, om musikken og om det er at spille i et stort symfoniorkester.

Nogle af børnene fik tilmed lov at dirigere ensemblet.

Besøget er en del af forløbet ”Musik på tværs”. Til april skal børnene ind og høre Copenhagen Phil spille Prokofjevs ”Peter og ulven”. Men først bliver de undervist i symfoniorkestrets instrumenter af deres musiklærer Olaf Prien og have en indføring i det kendte stykke.

“Cophenhagen Phil er det orkester, som kulturminister Mette Bock desværre vil nedlægge. Det er ikke til at forstå, at man vil spare på kulturelle oplevelser ikke mindst for vores børn”, fortæller musiklærer Olaf Prien.

”Vi har igennem årene haft stor glæde af Copenhagen Phil og Sjællands Symfoniorkester, som det hed tidligere. Vores elever kommer helt tæt på musikken og får oplevelser for livet, når de besøger orkestret.”

kil@lokalavisen.dk


Publiceret: 15. Marts 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt