Det skal være slut-forbudt med at skylle klude og andet affald ud i lokummet...
Det skal være slut-forbudt med at skylle klude og andet affald ud i lokummet...
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KAMPAGNE: Kun tre ting i dit lokum


SPILDEVAND Alt for mange bruger toilettet som skraldespand, og alene i Halsnæs betyder det, at ca.  180 tons plastaffald m.v. bliver skyllet ud og kan skabe ravage i kloaksystemet.

Halsnæs Spildevand er gået i samarbejde med en række andre spildevandsforsyninger om oplysningskampagnen 'Kun 3 ting i dit lokum', og målet er at man aldrig skal bruge toilettet som skraldespand - men kun til afføring plus wc-papir.

"Vi kæmper i det daglige med store mængder fiberklude, engangsklude, engangsservietter, vatpinde, bind, vaskemopper, fedt, m.v. i vores kloaksystem . Det giver mange pumpestop og kloakstop. Det er de færreste der tænker over at stort set alt spildevand i Halsnæs Kommune bliver pumpet til renseanlægget i Melby eller renseanlægget i Hundested. Mange steder skal spildevandet passere flere pumpestationer undervejs, og vi har i alt 570 pumpestationer i kommunen," lyder fra Halsnæs Spildevand, som giver et overblik over mængderne af 'lokumsaffald':

Den automatiske indløbsrist på Melby sorterer ca. 2,5 tons fiberklude, engangsservietter, vatpinde mv. fra om ugen, og i Hundested sorterer indløbsristen ca. 1 tons fra. Årligt ca. 180 tons. 

Kampagnen lanceres på TV2 i forbindelse med Vandets dag den 22. marts 2017 og fortsætter i ca. 4 uger herefter. Sideløbende kører der  indlæg på facebookgruppen @Kun3tingiditlokum

an

 

 

 

 

 


Publiceret: 18. Marts 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere