450 elever kunne møde 58 forskellige virksomheder på dagen. Foto: Knord
450 elever kunne møde 58 forskellige virksomheder på dagen. Foto: Knord
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jobdating på Handelsskolen

Karrieredag på Knord en stor succes, der skabte relationer mellem virksomheder og eleverne
UDDANNELSE Årets Karrieredag på Knord blev afholdt onsdag 7. februar. Dagen er blevet en stor succes, hvor 58 lokale virksomheder stillede op i kampen om at tiltrække de bedste elever til deres virksomhed, skriver Knord i en pressemeddelelse.

For eleverne var dagen en unik chance for at møde lokale virksomheder, som tilbyder elevpladser inden for detailhandel, kontor og handel.

En optælling viser, at de mange virksomheder repræsenterede over 1.00 ledige elevpladser, som de søger elever til, både lokalt og på landsplan. Så der var noget at gå efter, for de 450 handelsskoleelever fra Knord.


Møde skaber relation

To af de mange elever, som gerne vil starte i en elevplads, når de er færdige med deres erhvervsuddannelse, er Sofie og Sofia. For dem har Karrieredagen været en god oplevelse.

“Jeg havde sendt en ansøgning til en virksomhed på forhånd, og de kunne kende mig, da jeg gik hen for at snakke med dem. Det var rigtig fedt, for det gjorde det meget nemt for mig. Faktisk synes jeg, at alle virksomhederne var rigtig søde, til at få starte snakken, så det ikke var så svært,” lyder det fra pigerne.

Maria Thuun Hansen, Uddannelsesansvarlig hos Nordsjællands Politi fortæller om, hvorfor Nordsjællands Politi var valgt at være med til arrangementet:

“Vi deltager til Knord Karrieredag, fordi det er en god måde at møde vores måske kommende elever på. På denne måde kan vi snakke med folk og danne os et indtryk af dem, inden de sender os en ansøgning.”

“Eleverne kan også møde os og få besvaret en masse af de eventuelle spørgsmål, som de har. Vi gemmer alle de CV, som vi modtager på dagen og venter spændt på, at folk igen sender os en ansøgning.”


Mange muligheder

Virksomhederne og eleverne blev budt velkommen af Direktør for Knord, Rene van Laer, som fastslog vigtigheden af, at virksomhederne gør alt hvad de kan, for at gøre sig synlige over for eleverne:

“Vi er rigtig glade for at se så mange virksomheder møde op til vores Karrieredag. Det er ikke nogen hemmelighed, at søgningen til erhvervsuddannelserne har været faldende over de senere år, og det derfor kan være svært for virksomhederne at få gode kandidater til deres elevstillinger.”

“På Knord håber vi selvfølgelig at kunne være med til at styrke EUX uddannelsen og sørge for flere studerende. Sammen med virksomhederne, er det vores opgave at vise eleverne, at det er en stor fordel at vælge at blive elev efter sin erhvervsuddannelse - så kan man altid vælge en videregående uddannelse bagefter, hvis det er dét, man har lyst til.”

Hvad får virksomheden ud af at have elever?

På spørgsmålet om, hvad en virksomhed selv får ud at have elever, siger Rie Haubjerg Bang, HR-Udviklingskonsulent i ATP:

“Vores elever er gode til at udfordre vores vaner og måden vi gør tingene på. Deres friske øjne på hverdagen i ATP giver god mulighed for at optimere og effektivisere arbejdsgangene. Og så er det godt for en arbejdsplads som vores med mange erfarne medarbejdere, at få unge mennesker ombord – det giver en god balance og et godt arbejdsmiljø.”

jent@lokalavisen.dk


Publiceret: 12. Februar 2018 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis