Mathias Lindholm Andersen bragte Hundested på sejrskurs ti minutter før tid.
Mathias Lindholm Andersen bragte Hundested på sejrskurs ti minutter før tid.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hundested tabte i sidste sekund

Sælhundene misser medaljeslutspillet efter dramatisk match mod Frederiksberg
RUGBY “Her er tale om en afgørende kamp mellem de to bedste hold i Danmark, og så for en tydelig dommerfejl fatal betydning for resultatet og koster Hundested en plads i medaljeslutspillet. Det er mig uforståeligt, at Dansk Rugby Union ikke sætter landets bedste dommere til at dømme sådanne kampe”.

Hundested Rugby Klubs formand Peter Rohde skød med skarpt, efter at Hundesteds forhåbninger om deltagelse i medaljeslutspillet lørdag eftermiddag led skibbrud. Og der blev skudt mod imod Dansk Rugby Union i sin helhed og kampens dommer i enkelthed.

“Dommeren kan få skyld for meget, men kendelsen i sidste sekund fik jo katastrofal betydning, og gennem hele kampen var der flere specielle kendelser”, afslutter Peter Rohde.

Hundested lå til en sejr over Frederiksberg, foran 14-12 indtil absolut sidste sekund. Her dømte dommeren et, set med Hundesteds øjne, komplet uforståeligt straffe til Frederiksberg. Det straffe blev omsat i scoring, og dermed vandt Frederiksberg opgøret 15-14.

Da Speed samtidig besejrede CSR/Nanok så blev slutfacit i 1. division Øst, at Frederiksberg og Speed gik videre til medaljeslutspillet, mens Hundested i stedet skal kæmpe om placeringerne fra 5. -8.


Det famøse sekund

Surt for Hundested, som ellers havde Frederiksberg godt på hælene på en dag, hvor sommervejret viste sig fra sin værste side med regn og blæst.

Det udnyttede Frederiksberg i 1. halvleg med en score og føring på 5–0. Straks i 2. halvleg tog Hundested over og efter 5 minutter trykkede Arnold Patskocimas bolden, og sparkede efterfølgende Hundested foran 7-5.

Frederiksberg svarede dog hurtigt igen og fik bragt sig foran 12-7. Herfra pressede Hundested voldsomt på, og ti minutter før tid scorede Mathias Lindholm Andersen og bragte Hundested på 14-12. En stilling der altså stod indtil det famøse sidste sekund, hvor den kontroversielle straffekendelse til hjemmeholdet afgjorde kampen.


Pokalfinale

Når de sportslige tømmermænd har lagt sig, kan spillere og ledere holde en velfortjent sommerferie og lade batterierne op til landspokalfinalen mod Speed, som spilles i Hundested den 19. august.

Det bliver det eneste metal som Sælhundene kan nå i år.


Publiceret: 26. Juni 2017 09:29

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere