Pengene strømmer ind til foreningen Hundested Kino, der fortsætter arbejdet med genåbning og ombygning af den gamle biograf.
Pengene strømmer ind til foreningen Hundested Kino, der fortsætter arbejdet med genåbning og ombygning af den gamle biograf.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hundested Kino får digitalt filmudstyr


BIOGRAF Gennem et års tid har ildsjælene i Hundested Kino kæmpet for at skaffe penge til ombygning og nyt filmudstyr i den gamle biograf, og nu er det endelig lykkes at sikre et beløb til digitalt video- og lydanlæg.

"Selv om anlægget er brugt og kommer fra den nedlagte Køge Bio, er det fuldt opgraderet og i moderne stand. Vi glæder os til at vise den første film digitalt i marts måned," siger Hundested Kino-formand Orla Kristensen.

Dansk Filminstitut har sammen med Enid Ingemanns fond støttet med 125.000 kroner og en stribe lokale donatorer og sponsorer har bidraget med i alt 70.000 kroner.

LÆS OGSÅ: KINO ER NÆSTEN KØREKLAR

Men der er brug for mange flere penge penge til Hundested Kino-projekt, og nogle af dem er allerede sikret: "I foreningen er vi utroligt glade for de mange positive lokale støtter. Næste fase, der skal skaffes midler til, er en udskiftning af stole og tæppe samt ny loftsbeklædning i biografsalen. Prisen er anslået til 160.000 kroner," fortæller formanden og tilføjer, at Tuborgfonden har doneret de første 50.000 kroner til denne fase.

Samtidig arbejder foreningen videre på ombygning af foyer og café sammen med en arkitekt. Der vil i de kommende måneder blive vist film løbende og arrangeret foredrag og musikevents. /an

 


Publiceret: 09. Februar 2018 10:25

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis