Igen i år er Industrimuseets guider klar hver tirsdag aften til at fortælle om Frederiksværks spændende historie. Arkivfoto.
Igen i år er Industrimuseets guider klar hver tirsdag aften til at fortælle om Frederiksværks spændende historie. Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Historiske byvandringer

Hver tirsdag sommeren igennem inviterer Industrimuseet på spændende lokalhistorie i Frederiksværk


FREDERIKSVÆRK Hver tirsdag aften, indtil sommerferien slutter midt i august, er der mulighed for at gå en aftentur sammen med en af Industrimuseets kyndige og underholdende guider.

Der veksles mellem tre temaer:

Industriens vugge

Tir. 20/6, 11/7 og 1/8 kl. 19

Mødested: Gjethuset

Her fortælles den store historie om Frederiksværk. Om kanalerne, der dannede grundlag for industri, og om de personer, der har været med til at forme industribyen Frederiksværk.

Krudt, kugler og kanoner

Tir. 27/6, 18/7 og 8/8 kl. 19

Mødested: Salpeterladen, Krudtværksalléen

Her føres deltagerne rundt på det enestående Krudtværksområde og inviteres blandt andet indenfor i det gamle Trækulsbrænderi.

Byens kunst og arkitektur

Tir. 4/7, 25/7 og 15/8 kl. 19

Mødested: Salpeterladen

Først ses på Gjethuset - byens mægtigste og mest betydningsfulde monument. Senere går turen til flere af de bronzekanoner, som præger bybilledet. Kanonerne prydes af forsiringer, kongens portræt eller andre udsmykninger. En ganske særlig kanon er prøvekanonen ved Arsenalet, der tilmed fungerer som sokkel for busten af generalmajor Classen.

Kunstvandringen slutter i Kunstnerhuset, hvor én eller flere kunstnere er tilstede og fortæller om aktiviteterne i huset.

kil@lokalavisen.dk


Publiceret: 21. Juni 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere