Overnatning i skoven og bål lavet af pinde, man selv har samlet, det er bare alletiders, mener Malik - og sikkert de fleste andre børn.
Overnatning i skoven og bål lavet af pinde, man selv har samlet, det er bare alletiders, mener Malik - og sikkert de fleste andre børn.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hilsen fra sommerlandet

Tag børnene med på overnatning i skoven, anbefaler Rasmus StoklundSOMMERBREV Rasmus Stoklund, der er socialdemokratisk folketingskandidat i Halsnæs og Frederikssund har sammen med familiens yngstemand, Malik, indført en ny tradition. Hver sommer tager de på en 24-timers tur i skoven for at finde vinbjergsnegle, biller og andre insekter samt sove i shelter eller telt og grille pølser over bål.

“Sidste år var vi i Store Lyngby Skov ved Ølsted. Her er fine shelters og en stor bålhytte,” fortæller Rasmus Stoklund.

Men i år gik turen længere nordpå fortsætter han:

“I år har vi været i Ullerup Skov uden for Hundested. Det var lidt af en kontrast af tage fra havnefesten, hvor der var flot fremmøde til slidskeræset og så komme ud i skoven, hvor man kun hører vinden i trækronerne.”

Det er hjemmesiden www.oplevhalsnaes.dk, der giver inspiration til turene:

“Her er en god oversigt over lejrpladser og steder med shelters, og jeg kan virkelig anbefale at tage børnene med på sådan en tur. Det er en hyggelig måde at være sammen på, og små børn elsker jo at lede efter insekter, samle grene i skovbunden til bålet og spise ude.”

Malik og Rasmus har dog en lidt forskellig holdning til, hvor længe en tur i skoven skal vare.

“Malik synes vi skulle være blevet i skoven til det bliver vinter, for som han siger, så har vi jo ikke en så god legeplads derhjemme, som den store naturlegeplads i Ullerup Skov. Men jeg synes nu, at det er meget passende med en enkelt overnatning. Meget længere kan køleelementerne i vores køletaske vist heller ikke klare,” vurderer Rasmus Stoklund.

Resten af sommerferien skal familien bruge på at gøre hjemmet klart til, at familien forøges i august, og så går turen til Nordjylland.

“Vi skal sætte puslebord op, samle babyseng og meget andet. Og så skal vi en tur til Nordjylland, hvor vi skal ud til Vesterhavet ved Blokhus og en tur i Fårup Sommerland. Min barndoms sommerferier gik altid til Saltum mellem Blokhus og Løkken, hvor min farmor og farfar havde et lille sommerhus. Jeg har mange gode sommerminder, der er forbundet med Jammerbugten, og heldigvis synes Anna og Malik også, at det bliver hyggeligt,” slutter Rasmus Stoklund..

kil@lokalavisen.dk


Rasmus Stoklund og søn på ’overlevelestur’ i Ullerup Skov.
Rasmus Stoklund og søn på ’overlevelestur’ i Ullerup Skov.

Publiceret: 11. Juli 2017 11:41

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!