Hotel Royal Frederiksværk. Ejendommen blev i 1958 ombygget til Irma-
Marked. Foto: Poul Balslev (formentlig)
Hotel Royal Frederiksværk. Ejendommen blev i 1958 ombygget til Irma- Marked. Foto: Poul Balslev (formentlig)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Her har vi Hotel RoyalLOKALHISTORIE I avisen 5. december (samt netavisen) bragte vi et par gamle postkort fra Centralhotellet, der lå på hjørnet af Nørregade og Kirkegade i Frederiksværk. Vi efterlyste i den forbindelse yderligere oplysninger omkring Centralhotellets historie.

Artiklen har fundet vej til Grethe Balslev i Farum, som oprindelig er fra Frederiksværk. Hun fortæller:

“Mine bedsteforældre på min mors side, Robert og Anna Hansen, købte hotellet i Kirkegade i 1933 og drev det i ca. 20 år. Jeg kan desværre ikke selv huske noget fra dengang, da jeg var for lille.”

“Jeg har aldrig hørt det omtalt som andet end Hotel Royal. Jeg sender et foto af hotellet, da det hed Hotel Royal. Det har min far, Poul Balslev (1917-2009) sikkert taget, da han var en ivrig amatørfotograf.”

“I øvrigt boede min farfar, Laurits Balslev, som var praktiserende læge, i Kirkegade nr. 7, som dengang var lægebolig. Så mine forældre legede sammen som børn og blev i 1942 gift i Frederiksværk Kirke, men det er en anden historie,” skriver Grethe Balslev videre.

Billedet af Hotel Royal er meget interessant, idet der tilsyneladende ikke findes nogen billeder af ejendommen fra denne periode i billedarkivet arkiv.dk. Heller ikke på den populære Facebook-side “Frederiksværk fra dengang det var før” dukker fotos op ved en søgning på Hotel Royal.

Af bogen “Historiske huse i Frederiksværk” fremgår det, at restauratør Niels Robert Hamsen overtog ejendommen 2/9 1933, hvilket stemmer med Grethe Balslevs oplysning.

Ejendommen blev 15/13 1947 købt af Frederiksværk Sparekasse, men Hotel Royal har tilsyneladende eksisteret helt frem til 1957. Det fremgår af en søgning på Rigsarkivet, der ligger inde med gæsteprotokollen 1947-1957 for Hotel Royal i Frederiksværk.

Ejendommen købes 7/1 1958 af Irma Fabrikkerne A/S, som ombygger hjørneejendommen til en moderne Irma-butik med stor glasfacade mod Nørregade.Publiceret: 10. Januar 2018 12:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis