Den nye kutter i havnen, Wicki-Alex, skal overvejende bruges til at fange kongsnegle og andre ukvoterede arter.
Den nye kutter i havnen, Wicki-Alex, skal overvejende bruges til at fange kongsnegle og andre ukvoterede arter.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

'Havets vinbjergsnegle' kan booste fiskeriet i Hundested

Af Anders Nordstrand

FISKERI Efter årtier med nedgang tegner fremtiden lysere for fiskeriet i Hundested. Kongsnegle er efterhånden meget udbredt i den sydlige del af Kattegat, og hvis havbiologernes forudsigelser holder vand, er det et bløddyr der kan fanges i store mængder og sælges til et stort marked: Asien, hvor 'Havets Vinbjergsnegle' er en efterspurgt delikatesse.

Fisker og havneformand Børge Larsen har købt en kutter til formålet.

“Til at fange både snegle og stenbider, som er ukvoterede arter og altså kan fanges uden kvotebegrænsninger,” siger Børge Larsen, som regner med at det på hans kutter sikrer beskæftigelse til to mand plus en lærling.

“Der er langt større potentiale, for ifølge havbiologerne er der uanede mængder af kongsnegle mellem Hundested og Læsø, og det bedste er, at der er et stort marked for afsætning i Asien. Det er min drøm at sneglefiskeriet vil lykkes inden for 2-3 år,” fortsætter fiskeren og tilføjer at lignende fiskeri har givet stor opblomstring i engelske havne.

Børge Larsen har også en båd til muslingfiskeri, hvilket dog er meget sæsonbetinget forår-efterår, så fiskeri af de ukvoterede arter vil også give arbejde om vinteren. Sneglefiskeri foregår med en slags bure på havbunden, og salgspriserne siges at være i top.


Publiceret: 15. Februar 2017 09:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

Annonce
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere