Halsnæs er igen klimakommune. Steffen Jensen og Ella Maria Bisschop-Larsen da aftalen blev underskrevet onsdag formiddag. Foto Thomas Quvang
Halsnæs er igen klimakommune. Steffen Jensen og Ella Maria Bisschop-Larsen da aftalen blev underskrevet onsdag formiddag. Foto Thomas Quvang
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Halsnæs er atter klimakommune

Onsdag formiddag blev aftalen med Danmarks Naturfredningsforening underskrevet ved Kappelhøjkilen
AFTALE ”Det er nok ikke lige i dag man tænker på global opvarmning”, lød det fra borgmester Steffen Jensen da der på den iskolde og vindblæste onsdag formiddag blev budt velkommen til Kappelhøjkilen ved Bjørnebakkevej.

Det var dagen, hvor Halsnæs Kommune atter blev klimakommune. Tidligere, fra 2008 til 2016, var kommunen ligeledes klimakommune inden det daværende byråd meldte sig ud.

”Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi nu kan genindtræde i klimakommuneaftalen med Danmark Naturfredningsforening, hver indsats tæller når det handler om at agere til gavn for naturen og imod de klimaforandringer, som bliver en stadig større udfordring for os alle”, lød det bl.a. fra Steffen Jensen som i samme moment nævnte, at jorderne ved Kappelhøjkilen fremadrettet bliver omlagt fra landbrugsjord til græsningslandskab.


Ambitiøse mål

”Titlen som klimakommune er ikke bare varm luft, Halsnæs Kommune sætter en række ambitiøse mål for vores klimaarbejde”.

“Det største er en årlig reduktion på to procent i kommunens CO2-udledning frem til 2025. Vi kommer bl.a. til at udskifte strømslugende lysstofpærer med LED-pærer, se på miljøvenlige transportløsninger til kommunens ansatte, øge fokus på energiforbruget i kommunens bygninger og sidst men ikke mindst forsøge, at inspirere borgerne til at leve mere klimavenligt”, sagde Steffen Jensen.


Velkommen tilbage

Hos Danmarks Naturfredningsforening glæder man sig over at byde Halsnæs Kommune tilbage i den grønne fold, som klimakommune:

”Det er rigtig rart, at Halsnæs er tilbage, det er et stort skridt i den rigtige retning og et rigtig godt tiltag. Det glæder mig rigtig meget, at klimaet er solidt politisk forankret i Halsnæs, og at kommunen sigter bredt og samtidig inspirerer andre med rigtig gode og grønne tiltag og løsninger”, sagde præsident hos Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen bl.a. da aftalen blev underskrevet med udsigt over Roskilde Fjord.


Publiceret: 07. Februar 2018 12:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis