Klinterne i Store Karlsminde er en af de lokale naturperler. Arkivfoto
Klinterne i Store Karlsminde er en af de lokale naturperler. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Halsnæs' natur på top 10 i Danmark


TOP 10

1 Fanø 80 point

2 Læsø 78 point

3 Tårnby 72 point

4 Lyngby-Taarbæk 62 point

5 Furesø 57 point

6 Rudersdal 54 point

7 Hillerød 47 point

8 Helsingør 46 point

9 Halsnæs 44 point

10 Gribskov 43 point

NUMMER 9 Halsnæs natur er så god, at den placerer sig som nummer ni på listen over danske kommuner. Det viser naturkapitalen, der er en oversigt over naturens tilstand i landets 98 kommuner, fortæller Danmarks naturfredningsforening (DN) i en pressemeddelelse.

Halsnæs' enge, moser, heder, overdrev søer og skove er naturperler, der har stor national værdi. Det viser naturkapitalen, der er lavet af forskere på Aarhus Universitet på baggrund af data fra det nationale biodiversitetskort.

Halsnæs scorer 46 point ud af 100 mulige i denne 'naturmåling'  og placerer sig dermed som nummer ni på listen over naturrige kommuner. Landsgennemsnittet er 24 point.

Med naturkapitalen er det første gang, at der er skabt overblik over kvaliteten af natur fordelt på landets 98 kommuner. I Halsnæs Kommune markerer enge, heder, overdrev, moser, skove og søer sig som natur, der har national naturværdi. Det betyder, at naturen er så god, at den vækker interesse ud over kommunens egne grænser, og at nogle sjældne og mere kræsne arter af dyr og planter trives her.

Brug kapitalen

Ifølge seniorforsker på Aarhus Universitet, Rasmus Ejrnæs, bør kommunerne bruge naturkapitalen til at skabe sig et overblik over deres naturværdier. 

"Naturkapitalen er en form for benchmarking og det vil være oplagt, at kommunerne noterer sig, hvad de har af god og unik natur og ser på, om de gør nok for at passe på den. God natur kan jo også bruges aktivt til at lokke turister og skatteydere til kommunen", siger han og opfordrer til fortsat fokus på naturværdierne ude i lokalområderne. /an

LÆS OM HALSNÆS' NATURPERLER HER

 

 

 

 

 


Publiceret: 22. Januar 2017 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere