Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flere turister overnatter i Halsnæs

Sommerhusgæsterne bliver flere og flere, men der er færre campinggæster
TURISME Hyggelige havnemiljøer, levende kulturarv og dejlige omgivelser. Stadig flere turister har fået øjnene op for, hvad Halsnæs har at byde på.

Antallet af overnattende gæster i kommunen er således steget med 9,6 procent fra 2011 til 2016, viser tal fra Danmarks Statistik.

Udviklingen glæder borgmester i Halsnæs Kommune, Steen Hasselriis (V):

“Vi, der bor i Halsnæs, ved jo allerede, hvor skønt her er. Men det er dejligt at se, at også flere turister lægger vejen forbi for blandt andet at nyde naturen og tage del i de kulturelle oplevelser, som lokalområdet byder på. Det passer samtidig rigtig godt til den vision, vi har i kommunen om at byde gæster indenfor,” udtaler Steen Hasselriis.


Giver lokale arbejdspladser

I en pressemeddelelse fra Halsnæs Kommune forklares stigningen således:

“Ud over den generelle indsats på turismeområdet i samarbejde med Visit Nordsjælland har Halsnæs Kommune sat gang i en række aktiviteter og markedsført kommunen særligt i hovedstadsområdet.”

“Og så har det virket, at kommunen har været i dialog med de lokale sommerhusejere og udlejningsbureauer for at få flere til at leje sommerhuset ud, når de ikke selv skulle bruge det: Fra 2011 til 2016 har næsten dobbelt så mange besøgende lagt hovedet på puden i et sommerhus i Halsnæs. “

Borgmester Steen Hasselriis glæder sig også på erhvervslivets vegne over den stigende turisme:

“De mange besøgende er med til at skabe liv i bybilledet. Og når de så også lægger deres indkøb i lokalområdet og måske hyrer en lokal håndværker, så bidrager det til at styrke væksten og skabe lokale arbejdspladser,” udtaler Steen Hasselriis.


Sommerhuse hitter, camping på vej ned

Især flere sommerhusgæster vælger Halsnæs, til gengæld er der blevet en del længere mellem campingvogne og telte på de lokale campingpladser.

Fra 2011-2016 er antallet af overnattende gæster i feriehuse næsten fordoblet fra 50.140 til 95.941. En vækst på hele 91,3 procent.

Der er også flere der overnatter på hotel/vandrerhjem eller i en af lystbådehavnene. En vækst på ca. 18 procent fra 2011-2016.

Campingpladserne har derimod i samme periode oplevet en tilbagegang fra 110.277 overnattende gæster til 77.042. Det er et fald på 30,1 procent.

Visit Nordsjælland har i foråret været i tæt dialog med campingpladsejerne med særligt fokus på at stramme bardunerne og vende udviklingen på campingområdet.


Publiceret: 05. Maj 2017 15:32
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt