Carl Nielsen Kvintetten kan opleves i Gjethuset mandag 17. juli kl. 20.
Carl Nielsen Kvintetten kan opleves i Gjethuset mandag 17. juli kl. 20.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Festivalen fortsætter

Gjethuset byder på mange musikalske lækkerbiskener i juli måned under årets Frederiksværk Musikfestival


Programmet i Gjethuset for de nærmeste dage:

Musik og digt

Fredag 14/7 kl. 17

Skuespilleren Henrik Koefoed og pianisten Henrik Bo Hansen opfører sammen den dramatiske historie om Enoch Ardens skibbrud og hjemkomst.

Det store episke digt er skrevet af den engelske forfatter Lord Alfred Tennyson i 1864, og komponisten Richard Strauss blev i 1890’erne inspireret til at sættet digtet i musik – med en pianist og en reciterende skuespiller.

Henrik Kofoed reciterer Tennysons dramatiske digt om Enoch Ardens skibbrud og hjermkomst, mens pianist Henrik Bo Hansen fremfører Richard Strauss’ musik til digtet.
Henrik Kofoed reciterer Tennysons dramatiske digt om Enoch Ardens skibbrud og hjermkomst, mens pianist Henrik Bo Hansen fremfører Richard Strauss’ musik til digtet.

Bjarke Mogensen Kvintet

Lørdag 15/7 kl. 13

Bjarke Mogensen er en kær og skattet gæst ved Frederiksværk Musikfestival. Hver gang er han en sikker leverandør af musik på en ny og spændende måde.

Komponisten Anders Koppel fylder 70 i år, og det fejres med opførelse af hans Accordeonkoncert nr.1 ‘Concerto Piccolo’, her i en udgave for accordeon og strygekvartet.

Poul Ruders’ værk ”Serenade on the Shores of the Cosmic Ocean” fra 2005 er allerede på kort tid blevet en klassiker i ny kammermusik. Med en raffineret klangbehandling af instrumenterne får komponisten instrumenterne til at smelte sammen i ni maleriske satser.

Cellisten Anders Brantelid inviterer to svenske kolleger med på scenen torsdag aften.
Cellisten Anders Brantelid inviterer to svenske kolleger med på scenen torsdag aften.

Carl Nielsen Kvintetten

Mandag 17/7 kl. 20

De fem unge mænd fra Carl Nielsen Kvintetten har alle fået deres musikalske skoling i Tivoligarden. Deres senere uddannelse bragte dem til kendte konservatorier i blandt andet Mannheim, New York og Chicago.

De fem fandt sammen igenfor godt ti år siden, og har siden spillet ved talrige koncerter og festivals i Danmark og uden for landets grænser.

Som individuelle musikere er de værdsatte medlemmer af førende skandinaviske orkestre.


Andreas Brantelid String Trio

Torsdag 20/7 kl. 20

Andreas Brantelied har inviteret to svenske kolleger med.

Violinisten Fredrik Paulsson er stiftende første violinist i Yggdrasil Kvartetten, som har lavet flere indspilninger, der er blevet nomineret til The Gramophone’s “Record of the Year”. Fredrik Paulsson har fungeret som koncertmester i det svenske Kammerorkester og Göteborgs Operaorkester.

Den svenske bratschist Ellen Nisbeth har vundet flere prestigefyldte priser. I maj 2013 vandt hun Den Nordiske Solistpris. Juryen udtalte bl.a.: ”Variationen i tonefarve synes endeløs i Ellen Nisbeth spil, og hun er i stand til at kommunikere de mest intime nuancer til publikum, der ikke kan forblive uberørt af hendes musik.”

Andreas Brantelid er en af Skandinaviens førende cellister. Han fik sin debut med Det Kgl. Kapel i en alder af bare 14 år. Siden har han optrådt som solist og kammermusiker med de førende orkestre og musikere i verden.

Heldigvis har han stadig tid og lyst til at komme til Frederiksværk, hvor han har et stort og trofast publikum.


Publiceret: 14. Juli 2017 10:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!