Freelancejournalist:

Flytning gav mere plads til familien

Trine Juncher Jørgensen arbejder som journalist med fokus på Grønland i Mediehuset Dyssekilde

Af
Jens Patrick Thiede

PORTRÆT ”Da vi kom tilbage til Danmark, havde vi muligheden for at flytte ud af København. Vi havde sommerhus i Kikhavn, så vi kendte området godt.”
”At købe en gård i Melby har givet os en anden form for tid sammen som familie. Vi har mange dyr, hvilket børnene synes er ret fantastisk, og min mand har bygget et musikstudie. Flytningen har givet mere plads til familien.”
Freelance journalist Trine Juncher Jørgensen er blandt de lejere, der siden efteråret 2017 har arbejdet i Mediehuset Dyssekilde.
Hun arbejder som fast freelancer på Mediehuset Sermitsiaq AG, der beskæftiger sig med mediedækning af Grønland.
Her er hun dels temaredaktør, hvor hun står for 30 temaer om året om for eksempel energi, sundhed og familieliv, mens hun også skriver til de ugentlige aviser fra Sermitsiaq AG.
Før det var hun projektchef i Cyklistforbundet i ti år.
LÆS OGSÅ: Filmmand i Dyssekilde: En god familieinvestering

Bindeled til Grønland

”Jeg har boet i Grønland på Diskoøen fra 2014-15 med vores tre børn og min mand, og der startede arbejdet for Sermitsiaq AG.”
”Dengang fløj jeg rundt i helikopter og dækkede Nordgrønland, og da vi flyttede tilbage til Danmark, fortsatte jeg arbejdet.”
”Om jeg sidder på en ø deroppe eller her i Dyssekilde og laver interviews om Grønland eller Christiansborg, betyder ikke så meget,” forklarer den uddannede retoriker, der dog hurtigt havnede i medieverdenen, som har udgjort hendes foreløbige levebrød.
Hendes segment er den grønlandske befolkning og magthavere i Danmark, som følger med i grønlandske forhold. Hun har en fast plads på Christiansborg, som følger med at skrive for Sermitsiaq AG.
”Jeg er på 'Borgen' et par gange om ugen. Det, der foregår derinde, er væsentligt for de grønlandske læsere, som udgør 56.000 mennesker.”
”Jeg bliver en slags bindeled mellem Grønland og København,” siger Trine, der ud over besøgene i hovedstaden også tager til Grønland op til seks gange årligt.

Super fed dynamik

Ellers foregår hendes arbejde i Mediehuset Dyssekilde.
”Der er en super fed dynamik i huset, hvor der sidder folk med mange forskellige kompetencer og ideer. Derfor kan vi hjælpe hinanden og sparre om indhold og kunder,” fortæller Trine, der ikke oplever tilværelsen som freelancer som noget, hvor hun skal jage opgaverne.
”I øjeblikket har jeg mere end fuldtid, fordi jeg også påtager mig småopgaver med relation til Grønland eller emnerne infrastruktur og transportpolitik.”
”I stedet for at opstøve arbejde er det mere et spørgsmål om, at jeg siger fra, så jeg har tid til familien.”

Publiceret 04 January 2018 14:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV