Elværket 3300 byder på 'dating for virksomheder'

Erhvervsnetværket Elværket 3300 har fået godt fat med over tyve medlemmer, der har en bred profil

Af
Jens Patrick Thiede

NETVÆRK Elværket 3300 er navnet på et erhvervsnetværk, der har eksisteret siden marts 2017. Navnet henviser til stedet, hvor netværkets mødeaktivitet finder sted, nemlig i det gamle elværk i Frederiksværk på Strandvejen 25A.
Avisen mødte Elværkets formand og lejer af bygningen, Alex Nyborg Madsen, til en årsstatus over netværkets første måneders eksistens.
“Idéen var bare, at det kunne være sjovt. Jeg skrev om det på Facebook, og der var flere, der viste interesse. Jeg var sammen med min makker Ken Olsen inde og besøge andre erhvervsnetværk i København for at se, hvordan de fungerede, og så holdt vi et introducerende møde,” fortæller Alex en eftermiddag i de istandsatte bygninger.
Netværket tæller aktuelt 22 medlemmer, og Elværket 3300 har sin egen bestyrelse. Medlemmerne betaler et årligt kontingent, og netværksmøderne afholdes hver anden onsdag fra kl. 7-9 om morgenen.
“Det tidlige tidspunkt gør, at folk både kan nå at mingle og at have en arbejdsdag bagefter,” siger formanden.

Den varme stol

Møderne byder såvel på sparring som inspiration, og som specielt indslag har Elværket skabt 'den varme stol', hvor en udvalgt virksomhed får konkrete indspark til driften eller en given udfordring.
Et eksempel på en virksomhed, der har været i stolen, var et firma, der ønskede at fusionere tre firmaer, og således modtog de øvrige medlemmers input om den sag.
“Det gælder også om at kunne række ind i hinandens netværker, ligesom der opstår forskellige samarbejder på grund af interessefællesskaber. Vi vil så bygge videre på de erfaringer, vi får.”
Elværket sigter efter at blive ca. 40 medlemmer, og der kommer løbende nye til, selvom huset sætter en ramme for, hvor mange der kan være,
“En del af styrken ved det er, at det ikke kun er lokalt. Vi har faktisk ikke så mange lokale medlemmer. Til gengæld spænder medlemmernes profiler bredt over for eksempel advokater, oversættere, et gulvfirma og en virksomhed med betalingsløsninger, og flere medlemmer kommer fra hovedstadsområdet.”

Krammer mere

“Jeg kalder formålet med vores netværk for 'dating for virksomheder', selvom det i første omgang ikke gælder om at skabe nye kunder. Det primære er, hvad man kan bidrage med, selvom det selvfølgelig ikke er forbudt at lave forretninger,” forklarer Alex.
Stemningen til møderne beskriver han som uhøjtidelig.
“Jeg plejer at prale med, at vi krammer mere, end i andre netværk. Det handler ikke om at være smart, og vi serverer ikke champagne-brunch, men det skal give mening at være her.”
“Personligt er jeg overrasket over, hvor meget det inspirerer mig, selvom jeg ikke har den store forstand på business,” siger Alex, der både er radiovært og driver en fotoforretning.

Publiceret 20 December 2017 13:00

SENESTE TV