Ny fodplejer i Hundested:

Nærvær og samtale vigtigt

Af
Jens Patrick Thiede

OPSTART “Mit job som social- og sundhedsassistent i Skævinge er lukningstruet, så det fik mig til at reflektere over at prøve noget andet, og det blev så uddannelsen til lægeeksamineret fodplejer," fortæller Lene Blyitgen Fals.
Hun er i gang med de afsluttende eksaminer på sit selvbetalte studie, og onsdag 6. december holder hun åbningsreception kl. 15-18 i sin klinik i hjemmet på Overdrevsvej 21 i Hundested.

Drømmen om fuldtidsklinik

I starten holder hun åbent onsdage og lørdage samt eftermiddage efter arbejde, imens hun indtil videre beholder sit faste job.
“Drømmen er at kunne drive fodklinik fuldtids. Nu skal jeg snart ud med flyers, og så håber jeg, at klienterne er nysgerrige efter at lære mig at kende, for det bliver nok meget efter mund til mund, at jeg får nye kunder.”
“Mit segment er mest den ældre generation, der også sætter pris på en snak. Min klinik bliver et sted, hvor nærværet og samtalen vil være en stor del af behandlingen,” fortæller Lene, der også tilbyder at køre ud til klienterne.
Hendes opgaver som fodplejer består blandt andet i at klippe og ordne negle, behandle hård hud og ligtorne.
“De tungere patienter sender jeg videre til fodterapeuter, som jeg tænker at kunne få et godt samarbejde med i stedet for at være konkurrenter,” siger Lene og forklarer om sit fag:
“Det er et spændende håndværk. At se en fod og lave en faglig vurdering af den for at finde ud af, hvor lidelserne kommer fra. Nogle gange er foden nøglen til flere lidelser andre steder i kroppen...”

Publiceret 28 November 2017 13:00

SENESTE TV