Fremtidens unge håndværkere

UDDANNELSESVALG Kimen blev lagt til en fremtid inden for et håndværksfag, da elever fra 9. og 10. klasse og deres forældre onsdag aften deltog i arrangementet ”Fremtidens håndværker – også i lokalområdet”. Borgmester Steen Hasselriis åbnede arrangementet i Færgeterminalen i Hundested med blandt andet følgende budskab til de unge: ”Tag dig selv seriøst - og få en god uddannelse. Det er vejen frem til et godt liv”. En mor til en af de unge deltagere, der gerne vil være tømrer, var begejstret over arrangementet: ”Det er det bedste initiativ, der har været fra skolens side: At få lov at møde virksomhederne. I aften har han lavet en aftale med en tømrervirksomhed om at holde kontakt,” lød det fra kvinden. For selvom sønnen havde lagt sig fast på, at han vil være tømrer, synes moderen, at der var god fornuft i at besøge og tale med de andre repræsenterede håndværksvirksomheder også.

Mød virksomhederne

Arrangementet var et nyt initiativ fra Halsnæs Kommune i samarbejde med lokale virksomheder (Hundested Propeller A/S, A. Henriksen Shipping, Mostel Byg ApS og Hundested Baadeværft ApS). Et tilbud til forældre og elever om en uddannelsessnak - og en mulighed for at møde lokale virksomheder, som alle uddanner og har erfaring med lærlinge. På programmet var også Erhvervsskolen Esnord med vigtig information til forældre og elever om, at de har rigtig mange muligheder for job og praktikpladser, især hvis de unge vælger de rigtige uddannelser.

Fra flid til international succes

Stor flid kan føre til succes, beviste aftenens indslag med Mette Bentzen fra møbelsnedkeriet Egeværk, der handlede om vejen fra lærling til et snedkerværksted med international succes. Mette Bentzen fortalte, at hun og makkeren Lasse Christensen som lærlinge dygtiggjorde sig ved at fordybe sig i deres fag, hvilket da også resulterede i, at de begge vandt en sølvmedalje til deres svendeprøve. Som et af aftenens højdepunkter lod hun sin massive sølvmedalje gå rundt blandt eleverne og forældrene til beundring. kil@lokalavisen.dk

Publiceret 24 January 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV