Ny bagelshop med is, kaffe, og sandwiches

Uddannet barista vil prøve noget nyt i Frederiksværk med de “hullede” boller

Af
Jens Patrick Thiede

BUTIKSÅBNING Når Bagel Club i Nørregade 41 i Frederiksværk onsdag den 4. marts kl. 10.30 slår dørene op for kunderne, ligger der en klar idé bag hos indehaveren Andreas Jønsson.
“Det er et forsøg på at prøve noget nyt, der ikke findes i forvejen. Der ville ikke være nogen mening i at lave endnu et pizzeria,” forklarer Andreas i sine nyistandsatte rammer.
Stedet rummer flere vinduspladser samt 12-16 siddepladser ved borde, og når vejret tillader det, rykker han også borde ud på fortorvet

Den gode kop kaffe

“Bagels er et amerikansk koncept, og jeg får bagværket fra Miss Bagels i Kvistgård. De startede med kaffebar, men har senere udvidet med bageri og bagels,” siger han.
Sortimentet med is (først fra påske), bagels og kaffe lægger op til en bred kundegruppe.
“Is er for de yngste, bagels for de unge, mens den gode kaffe er for det modne publikum,” siger Andreas Jønsson, der er uddannet “barista” - det italienske ord for en kaffefagmand. Han lægger ikke skjul på, at han brænder for den gode kop kaffe...
Andreas Jønsson bor i Frederiksværk. Han har tidligere drevet restaurant i Fredensborg og skal selv passe butikken sammen med kæresten.

Andreas foran Nørregade 41. Foto: Jan Stephan

Andreas foran Nørregade 41. Foto: Jan Stephan

Publiceret 03 March 2015 13:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.