Skakspillet er et stort hit blandt skoleeleverne. Foto Thomas Quvang
Skakspillet er et stort hit blandt skoleeleverne. Foto Thomas Quvang
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En hel dag med konger, dronninger og bønder

Skolernes skakdag bød på hjernegymnastik inden vinterferien


SKAKDAG Om elverne var ’matte’ til sidst skal være et åbent spørgsmål, men i hvert fald blev skolernes skakdag, fredag inden vinterferien, på ny en gedigen succes på Arresø Skole, Enghaven.

Således stod den på skakspil fra tidlig morgen til midt på eftermiddagen for de næsten 300 elever der havde tilmeldt sig denne dag i det ældgamle spils tegn. En dag hvor skolebøgerne og matematikopgaverne var skiftet ud med flere former for skakspil.

Spillene stod linet op i skolens lille gymnastiksal, og her lyste koncentrationen ud af skakspillerne lige fra eleverne i 0. klasse til skolens ældste elever, der mødtes omkring spillet på kryds og tværs, uanset klassetrin. Alt sammen med fem ’playmasters’ – skakinstruktører fra de ældste klasser – med på sidelinien til at bistå ved diverse spørgsmål omkring spillet.

”Skak er utrolig populært her på skolen, der bliver spillet i hvert eneste frikvarter”, fortæller Anne Marie Andersen der er lærer på skolen, hun fortsætter:

”Der er mange af eleverne, også de helt små, som lynhurtigt lærer spillets taktiske finesser, det er rigtig fint, at uanset alder kan alle være med. På sigt er det planen, at starte et helt specifikt skak-hold op på skolen”.

Ligeledes på sigt, kan skakspillerne glæde sig over en tur til Billund senere på året. Her spilles der landsfinale i skoleskak og her bliver Arresø Skole, Enghaven, repræsenteret med tyve skarpe skakspillere.


Publiceret: 11. Februar 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt