At dyrke e-sport kræver mental og fysisk styrke samt ikke mindst evnen til at samarbejde. Arkivfoto fra Counter Strike-stævne: Ritzau/Søren Skarby.
At dyrke e-sport kræver mental og fysisk styrke samt ikke mindst evnen til at samarbejde. Arkivfoto fra Counter Strike-stævne: Ritzau/Søren Skarby.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

E-sport som valgfag

Snart bliver det muligt at spille Counter Strike og League of Legends i skoleregi


FOLKESKOLE Computerspil? Skal det nu også være et fag i skolen?

Svaret er ja. Udvalget for Skole, Familie og Børn har netop godkendt e-sport som valgfag i UKC (Unge- og Kulturcentret) på linje med valgfagene kinesisk, ung iværksætter og juniorlederuddannelsen, som også udbydes af UKC.

Det betyder, at eleverne i 7.-9. klasse fra 1. november kan få undervisning i f.eks. computerspillene Counter Strike og League of Legends.

Unge- og Kulturcentret lægger vægt på, at e-sport ikke ’bare’ er gaming. Faget vil give eleverne vigtige kompetencer som at holde fokus, handle rationelt under pres og ikke mindst evnen til at samarbejde.

Hertil kommer at valgfaget vil have fokus på kost, samt fysisk og mental træning.

Idræt og bevægelse bliver en del af e-sport-faget. Som seriøs e-sporter skal man nemlig være i god form og spise sundt, ellers kan man ikke holde til at spille længe af gangen og have den skarphed og hurtige reaktionsevne, der kræves. Vand og frugt er hot, cola og chips er not.

UKC forventer, at valgfaget e-sport også vil kunne tiltrække ’de stille drenge’, som ikke markerer sig så meget i skolen, og som i fritiden måske ikke har så nære relationer til kammerater, men tilbringer meget af tiden alene ved deres computer.


Publiceret: 16. Juni 2017 12:25

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt