Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Unge skal skubbes i den rigtige retning

Morten Lorenzen

Vi har masser af udfordringer i Halsnæs kommune – men ét af de væsentligste er at få vores unge borgere på ret kurs. Undervisningsministeriet har lige udsendt et notat som viser at hele 10% af unge mellem 15-29 år står uden uddannelse eller job. Det er 10% af alle unge i kommunen ! På landsplan er tallet gennemsnitlig 6% og vi er dårligst blandt alle kommuner i Nordsjælland.

Er man ikke i uddannelse, eller har man ikke et job i en ung alder, ser fremtiden meget dyster ud. Der er formentlig udsigt til et usikkert liv, og det er en kommunal kerneopgave at sikre at indsatsen for de unge er optimal.

Udover at give de unge en grundig individuel rådgivning omkring ungdomsuddannelserne, så skal de unge tildeles en fast kontaktperson og der skal være en håndholdt indsats specielt for de mest udsatte.

En styrket koordination hos de kommunale instanser er en forudsætning, så uddannelsesvejledning, sociale indsatser og jobmuligheder kan formidles bedst muligt – og med én indgang til det kommunale system, kan man sikre en betydelig bedre dialog og samarbejde med de unge.

Vi må og skal tage denne opgave meget seriøst. Vi skal have løftet niveauet markant. Radikale Venstre i Halsnæs, går til valget for Børn, Unge og Uddannelse. Vores allervigtigste opgave. Løser vi udfordringer her, så er der så mange andre muligheder der står åben. Det vil tage tid, lang tid, men netop derfor er det meget vigtigt at komme i gang NU !

Morten Lorenzen

Spidskandidat, Radikale Venstre.


Publiceret: 14. Juli 2017 09:44

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt