Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Strandbeskyttelse eller havn?


Af Hans Buur, Liseleje

BESLUTNING I den sidste tid har der i Halsnæs været debatteret livligt om strandbeskyttelseslinjen og i Liseleje især om Liseleje Havn. Alt er startet, da miljøministeren har  åbnet mulighed for, at kommunerne kan søge om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen i havneområder, således at der kan ske en gunstig erhvervsmæssig udvikling i sådanne områder.

Den kommunale administration og byrådet søger herefter om vedtagelse til ophævelse af strandbeskyttelseslinjen i områder ved Lynæs, Hundested, Frederiksværk og Liseleje, men desværre lidt kluntet, da der mig bekendt ikke findes et havneområde i Liseleje.

Men sindene sættes i bevægelse i Liseleje, hvor alt kommer til at dreje sig om "Liseleje Havn"; et projekt der længe har befundet sig sig godt gemt og næsten glemt.

Ideerne omkring Lynæs og Frederiksværk havneområderne synes velbegrundet, men ved ideerne omkring Hundested og Liseleje har man ikke været særlig opmærksom på en beboermæssig stemning, som er gået helt grassat.

Der blev på byrådsmødet truffet en pragmatisk beslutning af A og V, hvor sagen sendtes retur til miljø- og teknikudvalget, men mon ikke politikerne har lært en del og tænker sig grundigt om inden forslaget genfremsættes, hvis dette overhovedet sker.


Publiceret: 07. November 2017 08:58

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt