Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stop lægemangel i Halsnæs


Af Christoffer Buster Reinhardt, spidskandidat til regionsrådet og Søren Vester-Fabrin, kandidat til regionsrådet,
Halsnæs Kommune. Det Konservative Folkeparti
 
SUNDHED I Det Konservative Folkeparti står vi vagt om familielægen. Det er nemlig af stor værdi, at din læge kender dig som patient godt.
Når man har en fast læge, som man har et tillidsfuldt og godt samarbejde med over flere år, så er det med til at give en bedre sundhedsfaglig behandling. Det giver tryghed. Derfor er vi også dybt bekymrede for, at lægemanglen nu har spredt sig til Halsnæs Kommune. I medierne har man kunne få det indtryk, at lægemangel alene er et jysk fænomen. Det er ikke tilfældet.

Halsnæs Kommune har også store udfordringer. 100% af lægepraksisserne her i kommunen har lukket for tilgang af nye patienter. Det betyder, at det er meget svært, at få en praktiserende læge, hvis man er tilflytter, og så godt som umuligt at skifte læge, hvis man er utilfreds med at være der hvor man er. Reelt set er der ikke længere frit lægevalg her i kommunen, og det finder vi som konservative dybt utilfredsstillende. Vi vil i regionsrådet arbejde for, at der kommer flere praktiserende læger her i Halsnæs Kommune.
 
Det vil vi gøre ved at arbejde for, at det bliver mere attraktivt at slå sig ned som praktiserende læge, og se på hvordan vi kan fjerne nogle af de unødvendige ekstraopgaver som er blevet lagt over på lægernes bord, og som fjerner tid fra det som det reelt handler om: patientkontakten. I Det Konservative Folkeparti vil vi have stoppet lægemanglen og have trygheden tilbage til lokalområdet.

Publiceret: 14. September 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere