Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skoler i udvikling


Af Kim Jensen, spidskandidat for Konservative

FOLKESKOLER I de sidste par dage har der været en del debat omkring indskrivningen til de nye 0. klasser. Her er kommunen rendt i et problem da klassestørrelserne er blevet for store, og derfor ikke er i stand til at opfylde de enkelte forældres første valg af skole.

Dette er dybt beklageligt for de elever der ikke får dette opfyldt, men i samme ombæring skal man også se på at over 95% får deres førstevalg opfyldt. 9 elever får ikke deres førstevalg, men hvordan kan vi så hjælpe disse?

Socialdemokratiet og SF er meget fortørnet over dette, og er i denne forbindelse stor fortaler for at sænke elevtallet markant, hvor meget dette er vides ikke. Samtidig ser Socialdemokraterne og SF den store flugt til privatskolerne som et problem.

At det er en udfordring at man fra 0 klasse har store klassestørrelser ser jeg nu ikke som værende det største problem. Man kunne godt tro dette, men fakta er at mange klasser desværre bliver meget mindre i løbet af et skoleforløb.

Jeg har siddet i skolebestyrelsen i 9 år på Melby skole, og har her  været med til at lægge klasser sammen senere i et skoleforløb, da klasserne kun havde henholdsvis 12 og 13 elever i hver klasse. Og  dette er bestemt ikke at foretrække da dette også kan havde en negativ konsekvens.

Den store fare i at vi har flere der søger til Kommunes privatskoler kan jeg desværre ikke se.

Det er korrekt at vi har indenfor en fireårig periode har fået næsten dobbelt så mange elever der går på privatskole, men dette er jo et forældre valg. Så er jo godt at vi nu kan tilbyde privat skoler indenfor kommune grænsen, så i denne forbindelse kan jeg øvrigt oplyse at man blandt privatskoler også kan finde store klassestørrelser.

 Vores folkeskole er en gammel institution, som bestemt bør være  vores førstevalg, senest har skolereformen udfordret folkeskolen men dette gøre jo ikke at udviklingen i folkeskolen bør stoppe, og når vi oplever den store søgning til privatskoler så er vi også nød til at spørge om hvorfor søgningen er så stor hertil?

Kan man i folkeskolen implementere nogle af de gode ting som privatskolerne byder på, så disse to skoler former kan supplere hinanden vil dette være at foretrække.

Endelig vil jeg håbe at det gamle og kommende nye byråd, vil være en aktiv medspiller i forhold til etableringen af endnu en ny privatskole.

 

 


Publiceret: 10. Marts 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt