Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skoleforlig med mangler


Hans Hansen, bestyrelsesmedlem i Alternativet Halsnæs

SKOLER Det er forhåbentlig ikke udtryk for simpel fornærmelse, når Socialdemokraterne ikke valgte i tide at orientere sig om skoleforligs-prioriteringerne i SF, Enhedslisten og Alternativet. Utilfredsheden med ikke at blive en del af de tre små partiers kommende valgforbund har været udtalt, men det ville være både primitivt og risikabelt at lade den smitte af på den praktiske politik.

På Byrådsmødet i marts var der vist en del, som i det stille morede sig over, hvor føjelige både Venstre og DF var i de skolesager, som var på dagsordenen. De velkendte 11-10 afstemninger var blevet vendt på hovedet, og så hellere tage tidens omskiftelige gang til indtægt for føjeligheden end at udstille et nederlag.

En ny optimisme var tydelig hos Socialdemokraterne , en udtalt glæde ved fællesfronten med de små rød-grønne. Der var en klar fornemmelse af, at der var mere i vente. Flere væsentlige muligheder med det spejlvendte flertal. Derfor besynderligt overraskende, at de tre rød-grønne stemmer stort set ikke kom til orde, inden Socialdemokraterne indgik skoleforlig med Venstre og DF.

Tillykke til en lokal folkeskole, som på nogle punkter puffes i den rigtige retning. Ingen tvivl om det. Men måske skulle borgmesteren dæmpe sin sejrstale, når man tænker på ,hvor længe skolen har været misrøgtet. Såvel det konkret målelige som det mentale efterslæb har brug for en del mere politisk omsorg , inden der er balance i tingene.

Netop derfor var det underligt at se Socialdemokraterne slutte et skoleforlig uden at høste de ekstra energier, som findes hos deres mest naturlige partnere. Landspolitisk er man så småt ved at indstille sig på, at Socialdemokraterne kan

udvise nogle markante kompas-forstyrrelser. Lokalpolitisk er der vel stadig en tro på,

at Socialdemokraterne har fundamentale sammenfald i samfundssyn med de

rød-grønne. Og det er vel præcist i dette perspektiv , at troen på et kommunalpolitisk

skifte ligger.

At lærernes måske højst prioriterede ønske om nedsættelse af deres meget

høje undervisningstimetal ikke kom på plads i skoleforliget er et sølle signal

til både lærere og forældre. Netop på dette punkt stod man med muligheden for at

række den hånd ud, som kunne være det kraftigste håndslag på, at der var både hold og håb i den dialog , som er pågået det sidste halve år.

Det var mere end en socialdemokratisk lapsus – det var ganske enkelt for dårligt.


Publiceret: 06. April 2017 11:05
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt