Anja Rosengreen (SF)
Anja Rosengreen (SF)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skævheder skal rettes op i nyt skoleforlig


Anja Rosengreen, SF byrådsmedlem

FOLKESKOLE Kære Anne Louise Born Sylvest.

Tak for dit brev hvor du udtrykker din bekymring og frustration over, at flere og flere vælger folkeskolen fra. Jeg kan læse i dit brev, at du, ligesom jeg, har forståelse for det der gør, at den enkelte familie vælger folkeskolen fra.

Du nævner en historie hvor familier, der føler sig hjemhørende på Melby skole, har fået besked om, at deres nye skolebarn skal starte på Enghaven. Jeg hørte en lignende historie fra Maglehøj forleden dag. Et barn der skal cykle lige forbi Magleblik, hvor alle naboerne går, for at køre til Ølsted skole.

I SF arbejder vi lige nu med at beskrive vores forventninger til de kommende forhandlinger om et nyt skoleforlig. (april- maj måned). Det er nødvendigt at få rettet op på de skævheder, den nuværende struktur medfører. Et forslag som kunne være interessant at kigge på er, at forældrene selv bestemmer hvilken folkeskole deres små nye skolebørn skal starte på?

Et andet fokus for SF er at undgå de mange klassesammenlægninger. Vi ønsker også en max. klassestørrelse på 24 børn. Hvilket er et punkt hvor forældre typisk sammenligner med private skoler.

Dette blot for at fortælle dig, at der ser ud som om der er politisk vilje til at forbedre Folkeskolen - også konkret i forhold til det du nævner og forhåbentlig også allerede fra det kommende skoleår. Jeg håber derfor at du holder ud lidt endnu?


Publiceret: 06. Marts 2017 12:55
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere