Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Sandfodring uden bølgebrydere dur ikke


Aksel V. Jørgensen, Torpmaglevejen 78

KYSTSIKRING Det er utroligt, at det er Enhedslisten, der har det mest fornuftige syn på sikring af nordkysten.

Som sagt dur sandfodring ikke, hvis der ikke etableres kraftige bølgebrydere på de udsatte steder til at holde på sandet. Den første storm fjerner sandfodringen, og hvad skal så beskytte kysten, hvis der kommer en ny storm 14 dage senere.

Enten det er grundejerne 300 meter eller 3 km fra kysten, der bliver pålagt at betale, skal de til det igen, når det går galt.

At staten ikke vil sikre, kan jeg godt forstå, den indkasserer de 25% moms ( ¼) i stedet for at være med til f.eks. at betale 1/3 - eller det hele, som var mere rimeligt. Det er jo hele Danmarks kyst, lige som resten af vore kyster.

Etableres de rigtige bølgebrydere, kommer sandet af sig selv uden at suge store huller i havbunden. Et godt eksempel herpå kan man se ved den lille parkeringsplads ved diget i Nødebo Huse. Her er kommet 30-40 meter fin sandstrand helt af sig selv.

Det kræver at stat og kommuner sætter Kystinspektoratet på plads. Det forhindrede digelaget i flere år etableringen af bølgebryderne, indtil Hundested Kommune forlangte, at Kystinspektoratet skulle give lov at sikre parkeringsplads og vej.


Publiceret: 12. Januar 2017 13:04
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere