Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Sænk elevtallet!


Steffen Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet

FOLKESKOLE Socialdemokratiet har erfaret, at der er opstået et problem med indskrivninger fra daginstitutionerne til børnehaveklasserne i kommunens folkeskoler. Det vil vi lave om!

Problemet er, at der skal starte store klasser på afdelingerne i både Melby og Ølsted. Samtidig er man nødt til at flytte børn fra Ølsted og Melby hen på andre skoler - væk fra deres nuværende kammerater - for at fylde klasserne op.

Et er at starte klasser med 26, 27 eller 28 elever i en børnehaveklasse. Det er i sig selv et dårligt serviceniveau. Men at skille børnene fra deres kammerater og dagligdag - det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Potentielle tilflyttere til Melby og Ølsted vil ikke have mulighed for at få deres børn i 0.klasse på den lokale skole. Hvilket vil tvinge dem til at søge andre skoleveje.

Målet for Socialdemokratiet i Halsnæs er, at vores borgere først og fremmest vælger den kommunale folkeskole til deres børn.

Da vi lagde budget i oktober måned, stillede vi, sammen med Enhedslisten og SF, forslag om at gøre skolerne mere selvstændige, for at løse disse problemer. Det blev stemt ned af Venstre og Dansk Folkeparti.

Nu har hverdagen ramt familierne, og vi kan se konsekvenserne af de borgerlige prioriteringer. Hvis ikke vi reagerer nu, bliver der endnu større flugt fra folkeskolen, og det fortjener den ikke.

Derfor vil vi i Byrådet stille forslag om at løse det akutte problem ved at lave flere børnehaveklasser og dermed sænke elevtallet i klasserne markant.

Vi vil finde den nødvendige økonomi ved at fjerne penge til konsulenter (i faglighedspuljen). Vi tror, at flere varme hænder giver bedre resultater.


Publiceret: 06. Marts 2017 12:20
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere