Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Pas på de løse hunde i naturen

V. Nielsen, Højeloft Vænge, Værløse

Hunde i naturen

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen. Det skyldes, at hunden kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster (se Naturen må gerne betrædes).

Også hunde i snor kan virke skræmmende. Vis derfor altid hensyn til andre skovgæster. Tænk fx på, at en gøende hund kan forskrække hesten og cyklisten, så der opstår farlige situationer.
•Husk, at alle hunde - også de ellers fredelige og velafrettede - har et jagtinstinkt
•Husk, at reglerne også gælder, selv om der ikke er opsat skilte
•Husk, at der gælder særlige regler for træning af hunde. Kontakt derfor den lokale enhed af Naturstyrelsen, hvis du har planer om hundetræning

Naturstyrelsen anmelder det til politiet, hvis man lader sin hund løbe løs på Naturstyrelsens arealer, hvor man ikke har fået lov.

Også i snor på stranden: I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må du gerne lade din hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. (se Naturen må gerne betrædes)

På en del strande er der dog helt forbudt at medtage hunde – læg derfor altid mærke til en evt. lokal skiltning.

Kilde: Naturstyrelsen

HUNDE "Hvordan kan det være, du ikke har din hund i snor," spurgte jeg en herre der var en del af en stor gruppe hundeluftere på stranden mellem Hundested og Lynæs - "det er fordi du skal have noget at spørge om," svarede han.

En ubehagelig kvindes argument var at hun var træt af skrigende unger på restauranterne, hvortil min datter svarede at det jo ikke var ulovligt. Kvinden fortalte også at gruppen tre gange dagligt gik tur på stranden med deres løse hunde, det skal dog siges at nogen i gruppen tog deres hunde i snor, da de så os.

Vi har ikke en eneste gang gået tur på stranden uden at møde en sikkert sød men løs hund. Der er slet ikke respekt for hundeloven, for de laver deres egen lov, men det er yderst generende for os med børn der ikke er trygge ved løse hunde, eller synes det er sjovt med utallige hundelorte på stranden.

  

Pas på løsgående hunde i Liseleje plantage

Eva og Boje Møller,  Nansensvej, Liseleje

HUNDE Søndag formiddag d 14/5 gik min mand og jeg til stranden. På hjemvejen gennem skoven krydses vores sti af en bredere sti. På denne går der ca 15 personer samt mindst ligeså mange store voksne Golden retrievers. Hundene styrter ukontrollerede rundt uden at ænse kommandoråb. Fire af hundene løber nedad stien og ind bag os.

De bliver råbt an og styrter alle fire i fuld fart tilbage og rammer ind i knæhaserne på min mand og slår ham til jorden. Hundene morer sig vældigt og træder rundt på min mand og napper i tøjet. Ejerne har svært ved at få dem væk. 

Min mand er 85 år men heldigvis adræt, og nok derfor " nøjes " han med at blive kraftig forslået på skulderen og venstre knæ.  Ingen af hundeejerne vil opgive deres navne, og de fortsætter alle ad stien mod Melby Overdrev. Hvordan vi skulle komme hjem, kom åbenbart ikke dem ved. 

Liseleje plantage er en såkaldt "hundeskov" hvor hunde må løbe frit, vel at bemærke når deres ejere har fuld kontrol over hundene. Men hvordan kan hundeejere forestille sig at kunne kontrollere 15 store løsgående hunde, der styrter rundt mellem hinanden, det er mig en gåde. 

 Der går mange mennesker i Liseleje plantage, og vi skulle gerne kunne gå risikofrit der. Mange cykler også rundt i skoven.

Jeg har ikke kunnet lade være med at forestille mig " tænk hvis de store hunde havde ramt et barn " og jeg selv var garanteret heller ikke sluppet med hårde knubs. Vi har selv haft hunde i mange år, dem havde vi kontrol over.

Men jeg fatter ikke disse hundeejeres uansvarlige opførsel. "Hundeskoven" er også til for mennesker, så hundeejere: brug hovedet og vis hensyn. Hunde har godt af at kunne løbe frit, ok men ikke 15 stk. i flok.

 

 

 

 

 


Publiceret: 15. Maj 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt