Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ny uddannelsesstation og arbejdspladser på vej til Nordsjælland

Sophie Løhde, innovenationsminister (Venstre)

I regeringen ønsker vi et Danmark i bedre balance. Vi har derfor for nylig fremlagt en omfattende og ambitiøs plan – 'Bedre balance II – som etablerer 4.024 statslige arbejdspladser uden for København.

I Nordsjælland og på Bornholm etablerer vi i alt 103 nye arbejdspladser, heraf 78 i Halsnæs Kommune i Frederiksværk, hvor Energitilsynet placeres.

Den nye plan bygger videre på 'Bedre balance I', som Venstre-regeringen præsenterede i 2015. Dengang besluttede vi at flytte ca. 3.900 statslige arbejdspladser. Det var den største samlede flytning af arbejdspladser i staten nogensinde herhjemme.

Nu tager vi så det næste store skridt mod et Danmark i bedre balance og flytter endnu engang et historisk stort antal statslige arbejdspladser væk fra København.

Som en del af den nye plan opretter vi desuden nye uddannelsesstationer i 10 byer rundt om på Sjælland, Fyn og i Jylland, hvor unge kan tage dele af deres uddannelse som f.eks. markedsføringssøkonom eller bioanalytiker.

En af de nye uddannelsesstationer placeres i Helsingør. Her vil unge fremover kunne tage store dele af deres læreruddannelse, og dermed slipper de i perioder for dagligt eller flere gange om ugen at skulle tage til eksempelvis Frederiksberg eller Vesterbro i København for at følge undervisningen.

Med vores to planer har vi altså flyttet og etableret godt 8.000 statslige arbejdspladser og oprettet 10 nye uddannelsesstationer med plads op til 1.000 studerende rundt om i hele landet. Det er med til at bringe arbejdspladser og uddannelser tættere på borgere og virksomheder.

Flytningen af statslige arbejdspladser er måske ikke en lige populær beslutning alle steder – særligt ikke i København – men jeg er sikker på, at den vil være med til at skabe et mere sammenhængende Danmark, hvor der i hele landet er muligheder for at arbejde og uddanne sig, og med gode muligheder for vækst og udvikling.


Publiceret: 28. Januar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis