Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Masser af løfter


Af Sune Raunkjær, byrådsmedlem Venstre

Varme hænder på plejecentrene, færre elever i klasserne, flere lærere, flere pædagoger og super-cykelstier så langt øjet rækker... Jo jo, valget nærmer sig, og de sympatiske forslag nærmest snubler over hinanden på facebook og på disse sider.

I Venstre vil vi fortsætte arbejdet med løbende at effektivisere og afbureaukratisere kommunens drift, for ad den vej at sikre et større råderum til velfærd. Vi ser gerne på gode forslag, vi tager fortsat gerne ansvaret for at prioritere, men vi vil ikke gå på kompromis med vores holdning til ærlige budgetter Hvis vi så kigger ned over de seneste ugers mange flotte forslag og gode ideer, så er det jo som sagt svært ikke at lade sig rive med.

Nogle af ideerne er løseligt prissat, nogle må afvente administrativ behandling, mens andre igen mere har præg af politisk drilleri og ideologisk korstog. Fælles for dem alle, undtaget et enkelt er, at finansieringen ser ud til at mangle og at de umuligt kan gennemføres inden for den driftsøkonomiske ramme, der er givet Halsnæs Kommune af Staten.

Altså, hvis man f.eks. vil prioritere for 20 mio. kroner pædagoger, så skal der findes for samme beløb andre steder i den kommunale drift, uanset hvor meget man får lov til at hæve skatter og afgifter. Hvor vil man finde dem? På rådhuset? I skolerne? På plejecentrene? Jeg vil ikke på forhånd skyde nogen af forslagene ned, da de fleste af dem kan give meget god mening hver for sig. Hvem kan have noget imod at gøre det så godt som muligt for vores gamle, vores små børn og vores skoleunger? Ikke mig og ikke Venstre i hvert fald, hvilket jeg også synes at vi har vist de sidste tre år.

Der har vel aldrig været så meget ro omkring økonomien i vores kommunale virksomheder, og defor heller aldrig så få hovsa-løsninger og panik-fyringer, som nu. Det er en ærlig og sund måde at drive kommunen på, og det agter vi i Venstre selvfølgelig fortsat at være garant for. FLERE


Publiceret: 08. Marts 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt