Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kystsikring spærrer strand


Dorrit Brøndum, Solen 13 b, Hundested.

KYST På Hald strand er det er det ikke længere muligt at en tur langs vandet mere end højst et par hundrede meter fordi flere af grundejerne i 1. række har fået smidt kæmpestore sten på stranden, som det ikke er muligt at passere.

Er det lovligt at spærre for passage på stranden ?

Dette spørgsmål stillede jeg Kystdirektoratet.

Her er Kystdirektoratets svar: “Det kræver tilladelse efter kystbeskyttelsesloven at etablere kystbeskyttelse i form af eksempelvis stenkastning. Ud fra den praksis vi har på området i dag, gives der normalt kun tilladelse til at etablere kystbeskyttelse af sten, når der er et akut behov for at beskytte bebyggelse eller infrastruktur. Endvidere vil en tilladelse til hård kystbeskyttelse altid blive givet med et vilkår om, at der samtidig fodres med sand. Herved sikres, at den naturlige sedimenttransport langs kysten opretholdes og dermed at der fortsat er mulighed for passage langs kysten.

Det lyder derfor ikke som et lovligt forhold, det du beskriver.”

Underskrevet fuldmægtig Lone Møller Dupont

Nu er vi så flere, der har dette spørgsmål til vores lokalpolitikkere : hvad vil I gøre for at rette op på de ulovlige forhold? For vi er mange, der holder af at gå langs kysten.


Publiceret: 12. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere