Lisbet Møller, Enhedslisten.
Lisbet Møller, Enhedslisten.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunens egne skoler trænger til at blive løftet


Lisbet Møller, byrådsmedlem for Enhedslisten

FOLKESKOLE Kommentar til det åbne brev “Hvad vil I med folkeskolen”, skrevet af Anne Louise Born Sylvest:

Kære Anne Louise. Jeg har lige læst dit brev til byrådet og kan bare sige, at jeg deler din bekymring. Det er så trist, at der nu igen tales om en ny privatskole, mens kommunens egne skoler i den grad trænger til at blive løftet.

Skolereformen har, som du også skriver, medført mange vanskeligheder. Men kommunen har efter min mening groft svigtet skolevæsnet, hvilket en masse forældre og børn beklager - og i øvrigt mange undersøgelser viser.

I Enhedslisten har vi været optaget af sagen, men jeg er som den eneste fra Enhedslisten medlem af byrådet og har ikke plads i udvalget, der behandler skolesager.

Alligevel har jeg naturligvis en interesse i at skolerne fungerer.

En ny privatskole vil medføre de problemer, du beskriver. Og det vil under alle omstændigheder ramme de børn hårdest, som trænger allermest til hjælp og støtte. I modsætning til privatskolerne vil folkeskolen ikke kunne nægte at modtage dem, og det er da heller ikke ønskeligt.

Det vil oftest være de mest ressourcestærke børn og forældre, der vælger privatskolerne - netop dem, som kunne hjælpe folkeskolen på vej.

Det var en stor fejl at nedlægge Storebjergskolen i Hundested, og det er langt at skulle sende sine børn fra Lynæs til Lerbjergskolen. Det var vel i første omgang det, der gav anledning til tankerne om en ny privatskole. Men et flertal i byrådet ville det sådan.

Jeg håber at andre forældre som du og din gruppe vil protestere højlydt. Enhedslisten vil bakke op om sagen.


Publiceret: 07. Marts 2017 13:46

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere