Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunen er sit myndighedsansvar voksent


Af Sune Raunkjær, byrådsmedlem for Venstre

Kommentar til Laila Miermonts debatindlæg "Kommunen smider fremtiden ud" i nærværende (net)avis:

Laila Miermont mener, at byråd og borgmester tager en retræte ud af fremtiden med den politianmeldelse af firmaet Reaktor, kommunen har indgivet i forbindelse med det uheld, der skete på virksomheden 12. oktober 2016. Hun mener også, at det lugter fælt af valg og vasken hænder.

Nu kan jeg kun udtale mig på Venstres vegne, men at skyde os i skoene, at vi politianmelder en af kommunens virksomheder af valgtaktiske årsager, er det rene nonsens.

Som kommune har vi myndighedsansvaret overfor den type virksomheder, og derfor er det ganske naturligt, at vi, efter et uheld som det på Reaktor, reagerer på det. Derfra er det så op til politiet at vurdere, hvad der videre skal ske.

Jeg har desværre ikke selv besøgt virksomheden, men er helt enig med Laila Miermont i, at Reaktor er en spændende virksomhed. Jeg tror faktisk også at jeg forstår de store perspektiver, der kan være i projektet.

At kunne omdanne affaldsplast til olieprodukter vil være en kæmpe miljømæssig gevinst, og der er heller ingen tvivl om, at der er arbejdspladser at hente.

Dem ønsker vi selvfølgelig om muligt at beholde i Halsnæs, og kan de udfordringer vi nu sammen står overfor løses, f.eks. med en flytning af anlægget, så er vi klar til at se på det.

Det skal være sådan, at borgerne kan føle sig sikre på at kommunen løfter sit myndighedsansvar, og at Reaktor gør, hvad der er muligt, for at minimere evt. risici. Samtidig skal Reaktor have mulighed for at udføre deres forsøg i et område, der i forvejen er udlagt til industri.

Endelig er jeg sikker på, at både Reaktor og Halsnæs Kommune har lært af denne sag.


Publiceret: 05. Januar 2017 12:05
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt