Morten Lorenzen, spidskandidat for Radikale, Halsnæs.
Morten Lorenzen, spidskandidat for Radikale, Halsnæs.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Dine børn – vores fremtid


Morten Lorenzen, spidskandidat for Radikale, Halsnæs

NORMERINGER Der findes vel næppe nogen vigtigere sag, end at skabe de bedste forhold for vores børn. Det er jo fremtiden for os alle det handler om. Vi lærer de vigtigste ting i vores liv i løbet af de første år, og derfor skal vi sætte tidligt ind for at kunne give alle børn muligheder for at vælge deres fremtid, uanset hvor de kommer fra.

Radikale Venstre vil satse massivt på små børns muligheder. Vi skal gøre dagplejere, pædagoger, assistenter, medhjælpere og ledere dygtigere. Og der skal være flere varme voksne hænder i vores daginstitutioner.

Vi foreslår, at vi de næste fire år bruger 1 mia. kr til uddannelsesløft af dagplejere og pædagoger, samtidig med at vi år for år vil give kommunerne penge til at ansætte flere pædagoger til daginstitutionerne.

Helt konkret vil det betyde 19 flere pædagoger i Halsnæs Kommune – og det er der i den grad brug for. I forhold til vores nabokommuner er vores normering omkring 10% lavere og ser man på landsgennemsnittet ligger vi godt 11% under, ifølge kommunernes analyse institut KORA (juni 2016).

Skulle det mod forventning ikke lykkes os at skabe sammenhold blandt de politiske partier på Christiansborg, så vi kan skabe en central finansiering af satsningen, så vil vi hos Radikale Venstre i Halsnæs arbejde hårdt på, at prioriteringerne i kommunen ændres, så vi får mere fokus på normeringerne og kompetencerne i vores daginstitutionerne.

Det fortjener vores børn, det fortjener vores fremtid – det kan vi forhåbentlig alle blive enige om.


Publiceret: 13. Januar 2017 10:28
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt