Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Den gode løsning for Hundested Havn – kan findes


Af Kirsten Møller, Nygade 7, Hundested

HUNDESTED HAVN Jeg er en af de mange borgere, der både elsker den rå og autentiske Hundested Havn, den nyttige Rørvigfærge, den fri udsigt ud over Kattegat og den bynære naturlige strand.

Jeg er også interesseret i den spændende Knud Rasmussen- historie, der på flere måder knytter sig til Hundested, og jeg håber meget på, at vi får Danmarks eneste og selvfølgelig flotte arktiske center her til Halsnæs.

Det vil tiltrække folk fra mange steder til gavn for både havn, by og kommune.

For at undgå, at debatten om havnen og dens udvikling går helt skævt til ulempe for de fleste, må der findes en bedre model end den sidst fremkomne.

For selvfølgelig findes der en løsning, hvor der både er plads til vores hyggelige kulturhavn, til Rørvigfærgen og lokaltoget, til attraktive lavere boliger og et flot arktisk center. Det gælder om, at alle parter vil være smidige og kreative.

De mange borgere, der sidste år skrev under på, at de er imod boliger på Nordmolen

(især de høje), de borgere, der får deres udsigt ødelagt ved stort byggeri på Nordmolen, de der kommer sejlende og risikerer at få et kedeligt kik, som man kan se det så mange steder. Ja, alle føler vi os krænkede over, at havnen, der for kort siden købte den flotte Kattegat-strandgrund, der dengang var ’borgernes fælles eje’, til en favorabel pris, nu går imod de manges ønsker.

Og hvad siger byens erhvervsforening til at få butikker på Nordmolen?? Har der ikke netop gennem lang tid været et samarbejde i gang om at få havnens gæster op til byen og omvendt - for at få havn og by til at hænge bedre sammen?

Jeg vil inderligt opfordre politikere og Hundested Havn til sammen at finde den løsning, der tilgodeser helheden. Sådanne løsninger findes, hvis alle vil...


Publiceret: 19. Maj 2017 09:19
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere