Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Brug for klimasikring


Af Søren Jensen, Præsthøjvej 11 og Ib Johansen, Gjethusparken 51, Fr.værk

HØJVANDE Så kom der igen en storm over Danmark. Denne gang var det primært den sydlige del af landet, som det gik værst ud over. I vores område omkring Roskilde Fjord slap vi nådigt i modsætning til for få år siden, da Bodil var på besøg.

Men det er ikke sidste gang, vi vil blive mødt af voldsomme storme. Nu siger meteorologerne ikke længere hvis, men når den næste storm er på trapperne. Den sidste reminder som stormen Urd kastede af sig, får selvfølgelig alle ansvarlige embedsmænd og politikere op af stolene. Alle borgmestrene i kommunerne omkring Roskilde Fjord er ude med deres bud på, hvordan de vil klare problemerne, så deres nærområder vil gå fri af den næste storm-flod. Således også vores Borgmester i Halsnæs Kom-mune – Steen Hasselriis.

I Halsnæs skal vi blot kunne sætte en prop i åen ved Havnevej og forhøje Classens Dige en lille smule, så er den ged barberet. Det er selvfølgelig godt og betryggende, at der tages fat om de mest præserende og nærliggende pro-

blemer. De er økonomisk overskuelige – der skabes ro i andedammen og ro på borgmesterkontoret.

Men det vi hidtil er blevet informeret om i forbindelse med forebyggelse af fremtidige oversvømmelser er ikke just præget af visioner, som rækker mange år ind i fremtiden.

I Halsnæs Avis den 4. januar 2017 skitseres en sluseløsning mellem Rørvig og Hundested. En løsning som ville løse højvandsproblemer for fremtiden og for hele Roskilde Fjord og Isefjorden.  Steen Hasselriis skyder straks projektet ned og kalder det urealistisk. Borgmesteren mener, at en så stor og forkromet løsning i virkeligheden er en statsopgave, som vil blokere for de lokale løsninger de næste 15 til 20 år.

Kære Steen Hasselriis prøv nu at være kreativ og visionær. Få lavet det som  skal laves her og nu, og gå så i gang med fremtiden. Det ville da være underligt, hvis gode politikere omkring Roskilde Fjord og Isefjord ville sige nej til at samarbejde i denne henseende. Det kan da godt være, at der er lang vej hjem.

Det kan da godt være, at der skal skaffes økonomiske midler mange steder fra – ikke mindst fra staten, men før der ligger et skitseprojekt, kan eventuelle finansielle interessenter jo ikke tage stilling til noget som helst.

Kære Steen Hasselriis. For fremtidens skyld. Sæt dig for bordenden. Sæt arbejdet i gang.

 


Publiceret: 10. Januar 2017 15:34

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt