Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Borgmesteren vil ikke tillade besøg

Morten Lorenzen, Spidskandidat KV17, Radikale Venstre i Halsnæs

KV17 Igennem tiderne har det været en god tradition i landets kommuner, at byrådskandidater kan besøge dagsinstitutioner, skoler og plejecentre i perioden op til et kommunalvalg.

Det er en fin måde, at give kandidaterne viden og indsigt i, hvad der foregår på de kommunale arbejdspladser og hvilke udfordringer de enkelte har at bokse med.

I sidste uge, fik vi oplyst, at sådanne besøg skal koordineres af koncernsekretariatet på Rådhuset. Ganske rimeligt og forståeligt, så jeg sendte en høflig forespørgsel om at få et besøg i kalenderen.

Stor var min overraskelse, da lederen af koncernsekretariatet meddelte mig, at Borgmesteren ikke vil tillade at byrådskandidaterne tager på besøg på kommunens institutioner, skoler eller plejecentre op til kommunalvalget.

En rigtig god tradition bliver stoppet af borgmesteren i Halsnæs, motivet kan man kun spekulere over.

SVAR FRA BORGMESTER STEEN HASSELRIIS:

Det er et væsentligt hensyn at tage til medarbejderne, at de ikke skal føle sig som gidsler i en valgkamp. Dertil kommer muligheden for, at pressen er med på disse besøg, hvilket gør det endnu vanskeligere at håndtere for medarbejderne. Endelig vil det være helt ustyrbart. Hvis vi først siger ja til en kandidat, så kan vi ikke sige nej til andre, og det kan i sidste ende med at blive til så mange besøg, at det vil få implikationer på den daglige drift.

Derfor bakker et enigt byråd op om, at der frem til kommunalvalget ikke vil blive tilladelse til besøg på vores virksomheder, der kan relatere sig til den kommunale valgkamp. Jeg kan oplyse, at denne praksis ikke adskiller sig fra forrige byrådsperiode.


Publiceret: 08. September 2017 17:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere